Zoetjesaan

Standaard

Ik heb hier al ongelooflijk lekker gegeten in Cambodja. De eerste dagen curry en amok, maar ondertussen vind ik één keer per dag rijst voldoende en heb ik hier ook al fantastisch lekkere pasta en pizza, sandwiches, quesadillas … gegeten. Voor de liefhebbers: in Siem Reap kan je zelfs Gentse waterzooi krijgen.

Maar wat hier ontbreekt… is zoet! IJsjes zijn nog tamelijk makkelijk te vinden maar die smelten hier zo snel.En een ijsje bestellen is hier al helemaal moeilijk. Een coupe vanille, dat gaat. Een coupe chocolade, dat gaat. Maar vraag een coupe met vanille en chocolade en het gaat mis. In plaats van elk een coupe met drie bollen, kregen we vier coupes met al de verschillende smaken die we hadden opgenoemd. Vier ijsjes voor twee personen. Nu had ik wel afkickverschijnselen maar dat het zo zichtbaar was…Onze gezichten moeten kostelijk geweest zijn aan het gezicht van de ober te zien.

Aan chocolade is hier pas echt een gebrek. In Siem Reap was een ontbijtbuffet met ‘chocos-cornflakes’ maar hier op den buiten heb ik dagen geen chocolade gegeten. Niet bij het ontbijt, geen koekjes. Geen. Chocolade. Dagen aan een stuk. De desserts hier lijken nergens naar. Sticky rice, een papje met vers fruit erin, khmercake …

Dus. Mensen die ooit naar Cambodja gaan, noteer dit adres. “Papa Pippo”, Otres beach, Sihanoukville. Chocolate brownie met twéé bolletjes vanillecrème, slagroom en chocoladesaus. Ze hebben daar trouwens ook heel erg lekkere ravioli met ricotta en spinazie.

DSC_0419

 

Advertenties

2 gedachtes over “Zoetjesaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s