Pubstreet: de awards

Standaard

* Beste khmerfood: Khmer Kitchen

Er zijn er verschillende in pubstreet maar ze zijn allemaal goed. De eerste avond in Siem Reap moet je daar amok gaan eten. Verplichte kost.

* Beste broodje: Le Boulangerie

Niet makkelijk te vinden maar eens je het gevonden hebt ga je hier iedere middag lunchen. ‘Create your own’ slaatje of broodje met een handige check-list zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden bij het noteren van de bestelling. De foccacia is een aanrader. Het is eigenlijk geen foccacia maar het brood is superlekker. IJs moet je hier niet bestellen en ook hun eclairs zijn maar zozo.

* Beste Italiaans eten: Le Tigre du papier

Ze geven khmerkooklessen dus het Cambodjaans eten zal ook wel meer dan behoorlijk zijn maar ik ben fan van hun pasta’s en pizza’s. En van hun voortreffelijke huiswijn aan 2 dollar per glas. Trouwens de klok rond open.

* Beste ijs: Red Piano

Laat u niet verleiden door The Blue Pumpkin, in de Belgische Red Piano hebben ze dame blanche en banana split die niet onmiddellijk wegsmelt. Ook kaaskroketten voor de liefhebbers.

* Goedkoopste wijn: Father’s restaurant

Goedkope en lekker wijn, enkel per fles te bestellen -maar dat hoeft geen struikelblok te zijn want als de fles niet leeggeraakt mag je ze daar gewoon in de koelkast laten staan- De menukaart bestaat trouwens uit foto’s dus je weet op voorhand hoe je bord er zal uitzien.

* Interessant happyhouradresje: Silk Garden

Goede cocktails, lang happy hour, mooie omgeving en je krijgt er gratis nootjes bij

* ‘All in one’: The World Lounge

Pas ontdekt op onze laatste avond maar ‘hallo kroket’. Cocktails aan 1,5 dollar en ge zijt goed gediend. Zeer uitgebreide kaart, versgemaakte pasta, slaatjes allerhande. Redelijke wijnkaart. En chocomousse of crepe suzette achteraf.

2 gedachtes over “Pubstreet: de awards

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s