’t Is de leeftijd

Standaard

Amper een tiental dagen na de reanimatiepoging van de laptop ging het beestje weer in staking. Dit keer geen zwart scherm maar eentje in al de kleuren van de regenboog.

“Precies the matrix” grapte de man van de computerwinkel. Mijn gevoel voor humor was lichtelijk aangetast door de situatie dus ik lachte eens schaapachtig. Ik moet die man te vriend houden dacht ik, hij gaat mijn laptop repareren. Computernerd nummer een keek bedenkelijk naar mijn computer. “Even de specialist erbijhalen”

De diagnose kwam snel. “Dat is hier fataal” hoorde ik computernerd twee zeggen. “Grafische kaart stuk, dat wordt een nieuwe computer kopen want dit exemplaar fixen gaat u waarschijnlijk evenveel of zelfs meer kosten.” “Jadijadija, computertaalwaarjijtochniksvanbegrijpt” zei computernerd één weer.

“’t Is de leeftijd…Na 5,5 jaar heeft hij echt zijn beste tijd gehad” Nog geen zes jaar oud en al klaar voor de vuilnisbak…

Nu weet ik niet wat de gemiddelde levensduur van een laptop is maar ik stond daar te balen als een stekker. (Wie wil weten waar die uitdrukking vandaan komt klikt even hier. Toch nog iets geleerd vandaag.) De reparatiekosten van tien dagen geleden waren dus een maat voor niks.

En zonder computer kan ik niet …

Ben ik blij dat ik al centjes heb teruggekregen van mijn vrienden van de belastingen en dat de rekening van vorige keer werd beschouwd als een voorschotje voor de nieuwe laptop.

Nu nog leren werken met dat Windows 8-gedoe. De computer doet momenteel nog niet wat ik wil en ik vind dat niet leuk. Ik was vista pas gewoon 🙂 Neen, ik ben geen early adopter als het op technologie aankomt. Computernerd één vond het vreemd dat ik nog geen iPad had en dat ik überhaupt zolang op mijn stuk antiek had gewerkt.

Het geld groeit gewoon niet op mijn rug…

technology-adoption-curve

Advertenties

3 gedachtes over “’t Is de leeftijd

  1. Niet veel ervaring met laptops want ik vind dat onhandige dingen. Wel weet ik dat mijn iMac het na 6 jaar nog altijd perfect doet. Misschien toch eens overwegen om over te schakelen bij je volgende aankoop? Het kost wat meer maar er zijn toch zelden die zich het beklagen. Ze hebben nu eenmaal een langere levensduur, die computers van Apple.

  2. Ik heb een laptop van 1.5 jaar oud, ondertussen heb ik al een nieuwe batterij moeten kopen, en een nieuwe laadkabel (oude doorgebrand) en nu laadt de nieuwe kabel met veel geluk en veel aan/uit gepiep op als hij goesting heeft. Ik moet Stef bijtreden. Vaste pc ook vervangen door een mac mini (de mac voor de mens die wat op zijn centen zit) eens je dat gewoon bent, wil je geen ander. Ik moet nu nog een laptop kopen voor grote dochter eer ze op kot gaat, en vind het verdomd jammer dat die van Apple zo duur zijn, anders wist ik het wel !

    • Ik heb voor mijn iMac gespaard tot ik die kon betalen. De ervaring die ik hier had met goedkopere computers leerde me dat ik na een paar jaar uiteindelijk toch heel geld kwijt was. De laatste windows computer hier (een HP) heeft ons zelfs meer gekost: kapot geheugen, twee keer een nieuwe videokaart, een draadloze muis die batterijen vrat tot we die vervangen hebben door eentje met een draad, … Al kan je met Apple soms ook slechte ervaringen hebben. Mijn eerste iPod wou niet opladen en heb ik drie maand moeten missen voor herstelling. Het ding was gloednieuw. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.