Hét nummer van de avond

Standaard

The Purple Wedding was meer dan geslaagd. Niels en Nathalie zeiden ja, en wij vierden mee.

Voor het trouwfeest gingen we eerst een hapje eten in “Kop of Munt” in Aarschot. Kwestie van bij te babbelen voor het dansfeest begon. Verzorgd bordje en sympathieke bediening. Slechts 1 vegetarische schotel op de kaart (kaaskroketten als voorgerecht uitgezonderd), maar wel erg lekker. Ik zou veggies dus niet meteen aanraden daar te gaan eten. Martiniliefhebbers dan weer wel, je krijgt waar voor je geld. Op z’n minst qua hoeveelheid 🙂

Het trouwfeest zelf was ook heel plezant. Een lekker -redelijk decadent- dessertenbuffet, een flitspaal om gekke momenten vast te leggen (Kijk al maar uit naar de volgende fotokabien), uberschattige bruidsmeisjes die meer dan een keer de show stalen, emo-momenten en niet al te veel volk zodat het koppel ook nog tijd had om een woord te wisselen met hun gasten.

De bruid en bruidegom zagen er stralend uit en -ook belangrijk- de bruid keurde onze outfits goed. In vergelijking met veel andere mensen daar aanwezig hadden we echt wel ons best gedaan om paarse accessoires te voorzien. Ik voelde mij een beetje “madammig” met mijn nagellak, armbandjes en ring en hoge hakken en handtasje maar dat heeft mij niet tegengehouden om uren aan een stuk te dansen.

Gedanst dat ik heb! Ik had weinig aanmoediging nodig om te staan shaken. De familie van Nathalie kan er duidelijk wat van (Afrikaans bloed). Zo naast een bende Afrikaanse heupwiegende dames komt ons dansen wel een tikje houterig over maar dat kon de pret niet drukken. Zeker niet bij hét nummer van de avond: ons Britney. De KHM-meisjes op de dansvloer -ook die op krukken- en maar dansen. Hilarisch dat we alle vier de tekst nog steeds volledig vanbuiten kennen.

De verschillen tussen een typisch Belgisch en een typisch Afrikaans trouwfeest? Het zwaaien met servetten werd gecombineerd met Afrikaanse ritmes en een dosis hip hop en in plaats van zatte nonkels mocht een zatte tante met de titel van “meest opmerkelijk figuur van de avond” gaan lopen.

En zo werd weer eens bevestigd dat je elkaar niet elke dag hoeft te zien om goed bevriend te blijven. We waren toen een toffe bende en we zijn dat nu nog.

Advertenties

5 gedachtes over “Hét nummer van de avond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.