Kiwinostalgie en quiche met insecten

Standaard

Je hoeft elkaar niet elke dag te zien om goede vrienden te zijn. Je hoeft elkaar niet elke week te bellen. Je kan maanden bezig zijn met je eigen drukke agenda maar dan ineens beslis je samen een dagje weg te gaan, is het superleuk en praat je weer honderduit over koetjes, kalfjes en de mannen. Dan merk je ineens weer dat je goede vrienden bent, dat je veel aan elkaar hebt en dat het nog steeds klikt.

Sarah is zo’n vriendin.

Ik heb haar leren kennen aan de andere kant van de wereld. Tijdens onze stage in Nieuw-Zeeland waren we elkaars steun, toeverlaat en medestander op rijstpapmissie. Als je wil lezen wat wij daar allemaal hebben meegemaakt scroll je maar een jaar of zeven terug de tijd in want deze blog is gestart om te schrijven over de kiwiperiode.

Vandaag gingen we (samen met Sarah haar man en dochtertje) naar Pairi Daiza. Echt de moeite. Jammer dat dat park zover weg is want anders ging ik er zeker vaker naartoe. Pairi Daizi is meer een tuin dan een dierentuin (Al zijn er wel dieren, de Chinese tempels en het Afrikaans dorp zijn fotogenieker dan de zebra’s). We aaiden een giraf, wandelden van Azië naar Afrika en terug, aten boterhammetjes met zicht op hyena’s en een vliegtuigcrash … Ik merkte ook dat kleine meisjes snel groot worden, ik kon zowaar al een gesprek over schoenen hebben met Elise. That’s my girl!

Het enige minpunt tijdens mijn vorige bezoek aan PD was de gebrekkige catering. Als hapje voor veggies hadden ze enkel broodjes tonijn in de aanbieding. Ondertussen kan je ook broodjes, pannenkoeken, pasta, wraps … krijgen. En quiches met insecten… maar dat is natuurlijk niet vegetarisch en ik heb ook geen idee of dat vaak besteld wordt.

Een fotoverslag van ons uitstapje volgt misschien later maar deze twee beelden kon ik jullie niet onthouden. Kristien en Sarah bij een “Maoripoort”. Eerst in 2006, dan in 2013.

Advertenties

3 gedachtes over “Kiwinostalgie en quiche met insecten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s