Sirens of the lambs

Standaard

Kunstenaar Banksy zit nooit om een stunt verlegen. De stunt met de knuffelbeesten die naar het slachthuis gevoerd worden ging ook niet onopgemerkt voorbij. Huilende kinderen en al…

Of ze huilen omdat ze bang zijn van piepende knuffelberen of omdat ze nooit meer vlees op hun bord willen is natuurlijk raden maar de stunt laat toch weer een aantal mensen nadenken over hun vleesconsumptie.

Ook in het programma “Beroepen zonder grenzen” zat een discussiemomentje. Vier afvalophalers bezoeken collega’s in Servië. Bij hun afscheidsfeest staat er varken aan ’t spit op het programma. Het beestje leeft nog als de afvalophalers hem/haar richting spit vervoeren. Een van de mannen laat zich ontvallen dat voor zijn part het varkentje mag blijven leven. “Eet jij thuis vlees?” vraagt zijn collega. Goede vraag vind ik. De rest van het gesprek is niet uitgezonden maar er zat een interessante discussie in. Het varken heeft trouwens pech gehad.

Kalfje Willy krijgt navolging 🙂

Ooit zijn de veggies in de meerderheid. Vandaag een absolute doorbraak op het werk: een van de grootste carnivoren onder de collega’s wil mee naar de komende Bistro V.

Advertenties

7 gedachtes over “Sirens of the lambs

  1. Ik heb ook de foto’s gezien in de kranten. Heerlijk initiatief.
    Wij hebben een zoon die 200% vegetariër is, en langzamerhand zijn we ook aan het evolueren naar deze ‘godsdienst’. We voelen er ons zelfs heel goed bij !

  2. brubeck

    Ik heb de scene van dat varkentje niet gezien maar het roept de herinnering op aan die scene waar zangeres Margriet Hermans lam vraagt als gerecht en ze dan eerst zo’n schattig wit lammetje laten zien en vragen of het voor haar ok is om het gerecht te bereiden. Meteen was haar honger over 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s