Het West-Vlaams versierhandboek

Standaard

Een schrijver-journalist die een boek schrijft over een schrijver-journalist die een boek schrijft. Het klinkt ingewikkelder dan het is. Thomas Blondeau leende zijn pen aan Raf Fauchery, die zich na een foutgelopen relatie terugtrekt in zijn geboortedorp dat zich blijkbaar heeft afgescheiden van de rest van Vlaanderen om zijn depressie van zich af te schrijven.

Het is geen Helaasheidachtig dorpsverhaal noch een zelfhulpboek voor romantische zielen. Het is van beide een beetje en nog wat anders erbij.

Omdat ik lange boekbesprekingen zelf nooit interessant vind, geef ik gewoon mee dat er behoorlijk geestige scènes en voetnoten in het boek zitten en dat je het zeker eens moet lezen. Ook de voetnoten. Meestal storen die mij -omdat ze de tekst onderbreken- maar in dit geval zijn ze absoluut een meerwaarde. Je zit bijna te wachten op een sterretje in de tekst.

Dat Thomas Blondeau -onverwacht overleden in oktober 2013- slechts drie romans heeft geschreven is heel erg jammer. Ik had graag meer van hem gelezen.

942787

Advertenties

2 gedachtes over “Het West-Vlaams versierhandboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s