Weekendje weg

Standaard

Dankzij een uitnodiging voor een babyborrel profiteerde ik van een eerste weekendje weg in 2014. Bestemming: Geraardsbergen. Bekend van de 3 M’en: Muur, Mattentaarten en Manneke Pis. En dat waren meteen ook de drie “hoogtepunten” van het weekendje weg. Of op z’n minst de 3 dingen waar iets over te vertellen valt want in Geraardsbergen is niet zo heel erg veel te beleven. Lees: geen kat op straat op een zaterdagmiddag.

De mattentaarten zijn absolute aanraders (voor liefhebbers van zoetigheden). Manneke Pis (of toch zijn kleine broertje) is te vinden om het marktplein. Het letterlijke hoogtepunt van Geraardsbergen is de kapel boven op de Muur. De Muur, als in “dat monument in de Vlaamse wielergeschiedenis waar menig Ronde van Vlaanderen werd gewonnen of verloren”. Ondanks mijn flink griepje en bijbehorende kortademigheid moest ik die toch beklimmen. Te voet en met de nodige rustpauzes, want met de fiets was ik ter plekke gestorven. Om dan boven te merken dat je praktisch tot boven kan rijden met de auto. Respect voor mezelf.

Bericht aan de vegetariërs. De horecagelegenheden zijn niet zo talrijk. Een pizzeria hebben ze er niet, wel een hoop snackbars en kebabzaken. Als je lekker wil eten, moet je bij ’t Gerecht zijn, op het Stationsplein. Ik probeerde de Thaise noedelsalade met tofu (en een ijsje als dessert).

Gelukkig was het gezelschap top, en de baby braaf.

Advertenties

3 gedachtes over “Weekendje weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.