Een hattrick!

Standaard

Het klopt niet helemaal. Een hattrick betekent namelijk dat één speler tijdens éénzelfde wedstrijd drie keer scoort.

Met dank aan wikipedia: De term komt oorspronkelijk uit de cricketsport. In het verleden was het gebruikelijk om voor een sporter die een uitzonderlijke prestatie had geleverd, onder het publiek een collecte te houden. Tijdens een wedstrijd van het Engelse team nam bowler Stephenson drie wickets met drie opeenvolgende ballen, hetgeen tot zo’n collecte leidde. Van de opbrengst van die collecte werd vervolgens een nieuwe hoed voor Stephenson gekocht. Dat werd vervolgens het gebruik: iedere keer dat een bowler wederom met drie opeenvolgende ballen drie wickets nam, leverde dat hem een nieuwe hoed of pet op, of, zoals dat vanaf dat moment werd genoemd “he did the hat-trick”, letterlijk vertaald “hij deed de hoeden-truc”.

Maar dus een hattrick. Mijn vriendinnen zorgden ervoor dat de wereldbevolking aangroeide met 3 flinke baby’s op één week tijd.

Welkom Jitse (5/5), Sebastian (7/5) en Fien (9/5).

Voorlopig komt hiermee een einde aan de babyboom die startte half december -toen het schattigste metekindje van de wereld geboren werd-. Nu houden we een kleine pauze tot begin september. Ondertussen kunnen we wat babybezoeken plannen.

Advertenties

2 gedachtes over “Een hattrick!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s