14-18

Standaard

Ik ben meestal niet zo’n fan van het musicalgenre. Mensen die in het midden van een gewoon gesprek ineens in zingen uitbarsten, het doet mij de wenkbrauwen fronsen. Maar al die positieve reacties over de musical 14-18 maakten mij toch een piepklein beetje benieuwd. De prijs deed mij dan weer terugdeinzen maar ik zette door en gisteren zaten we met z’n vijven in de Nekkerhal.

De mensen van Studio 100 noemen 14-18 een spektakel-musical en dat is het absoluut. Paarden en auto’s op het podium, een rijdende tribune, knappe projecties, ingenieuze decors, mooie muziek en goede acteerprestaties…

Het is niet moeilijk om sympathie te krijgen voor de personages. Vier vrienden, met elk hun eigen verhaal, die samen naar de oorlog trekken. De pasgetrouwde kerel die vrouw en kind achterlaat, de muzikant die bang is van de oorlog, de filosoof die op zoek is naar de liefde en de grappenmaker die ervoor zorgt dat de voorstelling niet al te serieus wordt. Er is niet enkel aandacht voor het spektakel en de gevechten, ook voor de liefde en de geliefden die thuis achterblijven. Er moesten heel wat mensen hun zakdoek bovenhalen bij het einde van de voorstelling.

Jammer dat de mooie muziek niet live gespeeld werd maar eerlijk ik zou niet weten waar ze deFilharmonie nog hadden moeten placeren op dat gigantische podium. En dat is mijn enige puntje van kritiek. Effenaf schoon!

 

Advertenties

3 gedachtes over “14-18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.