Dagje “Rome”

Standaard

Een mens heeft het toch altijd zo druk in zijn vakantie … Zo druk dat ik nog niet de tijd heb gehad om verslag uit te brengen van ons weekendje Brugge. Het was nochtans heel plezant. Dat is voor volgende week. Eerst een kort verslag van het uitstapje gisteren. De weersvoorspelling was nogal dubbel. Beetje zon, beetje regen. Dus zochten we een binnen/buiten-bestemming. Het werd Tongeren, met het Gallo-Romeins museum als vluchtplekje.

Een goed idee zo bleek. Het was markt in Tongeren, we verkenden het centrum en toen de grijze wolken begonnen op te zetten vluchten we het museum binnen. De vaste tentoonstelling is heel interessant, goed gedocumenteerd maar ze geven je ook nog ruimte om te ademen. Je hoeft geen lappen tekst te lezen en tussendoor zijn er filmpjes, geanimeerde wereldkaarten etc te zien. De Romeinse Tijd is een periode die ik niet zo bijster interessant vond om te bestuderen toen ik nog in het secundair zat maar sinds ik de serie “Rome” aan het volgen ben, is mijn interesse aangewakkerd.

Er zaten trouwens niet enkel Romeinen in Tongeren -die claimt dat ze de oudste stad van Vlaanderen is- ook begijntjes, in een mooi begijnhof waar je overheerlijke pannenkoeken kan eten. We bezochten ook de OLV-basiliek en ontliepen twee keer de parkeerwachters.

We zullen binnenkort nog wel eens terug moeten gaan naar Tongeren want binnen enkele dagen begint er een tentoonstelling over de Vikings en dat vinden wij sinds onze Noorwegenreis natuurlijk ook een interessant onderwerp.

PS: Wie zich afvraagt waar de zwarte zwaan van Brugge naartoe is. Ze is gesignaleerd in Tongeren.

PicMonkey Collage

 

10 gedachtes over “Dagje “Rome”

  1. Tongeren hebben wij ook al enkele keren bezocht, altijd een bezoek waard!
    Het Gallo-Romeins museum heb ik nog niet bezocht, wel al eens aan de ingang gestaan maar toch maar besloten om het ingangsgeld niet te betalen. Vrouwlief is immers niet zo’n museumfan, en dan zou het zonde zijn van het geld… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s