Groeten uit de jungle

Standaard

Een van mijn vakantiegewoontes is dat ik in de bibliotheek een boek haal dat zich afspeelt op mijn vakantiebestemming. Dit keer werd het “Hier komen alleen slechte vrouwen”, een reisverslag van taalkundestudente Maartje Duin. (Een boek uit 2000, maar zeker niet gedateerd) Een van mijn andere vakantiegewoontes is mijn gebrek aan tijd om te lezen maar nu we in week 2 zitten ben ik toch al aan bladzijde 112 geraakt. Het boek leest erg vlot.

Om de een of andere reden begint het altijd te regenen als we ons aan het zwembad installeren. Vervelend … en niet bevorderlijk voor mijn vorderingen in het boek. Het regent ook als we in de auto zitten of net het restaurant binnenlopen en nooit als we net iets gaan bezoeken dus eigenlijk mogen we niet zeuren maar toch vervelend …

In week 2 hebben we dus wel wat tijd gevonden om te ontspannen. De kleurrijke straten van Campeche waren een welkome afwisseling want de Mayaruïnes zijn erg mooi maar het mocht eens iets anders zijn.

Tijd om te shoppen! Jammer genoeg niet gevonden wat ik zocht …

Daarnet zijn we aangekomen in Santa Elena en hier ga ik het ook niet vinden. Dit is een piepklein dorpje in de jungle waar echt niks te beleven valt maar het is wel een prima uitvalsbasis voor ons bezoek aan de ruïnes van Uxmal morgen en ze hebben een fantastisch restaurant (!met veggie opties!). Yep weer ruïnes maar na twee dagen stad kan ik dat wel aan.

Advertenties

3 gedachtes over “Groeten uit de jungle

  1. Nog nooit geweest daar, maar het staat nog ergens op mijn lijst van nog te willen bezoeken landen. Ik hanteer geen volgorde en momenteel kom ik niet aan reizen toe met een kleine meid en een studie met hoge kosten, maar je blog laat me wel weer even nadenken over het gevoel dat ik graag weer eens op reis ga. Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s