Op bezoek bij de Rode Ridder

Standaard

Vorig jaar wilden we het kasteel van Horst bezoeken maar stonden we voor een gesloten deur. Renovaties … Ondertussen is het kasteel gerenoveerd en werd het dringend tijd dat we ook de binnenkant eens bekeken. Zaterdag stonden we er dus terug, dit keer in het goede gezelschap van de vrienden die ons gekoppeld hebben en hun zoontje.

Het kasteel is niet bemeubeld en ook de gigantische scheur in de toren is niet hersteld maar ze hebben tijdens de renovatiewerken wel hun werk gemaakt van de plafonds en het dak. We keken tijdens ons bezoek dus voornamelijk naar boven. De (gratis) audiogids is wel een absolute must als je iets aan het bezoek wil hebben, zo zonder meubels heb je anders toch wel erg veel verbeeldingskracht nodig. De verschillende spelletjes en opdrachten die er voor de kinderen gezet zijn kunnen ook volwassenen amuseren.

Zeg het niet tegen de rode ridder maar eigenlijk was het kasteel ‘tweede keus’ voor ons weekenduitstapje. Het plan B in geval van regen. Het kmi voorspelde weinig goeds maar het bleef toch droog. We deden dus toch ook een toertje rond het kasteel, de zon kwam zelfs eens piepen en aperitieven kon op het terras van het Wagenhuis.

horstblogklein (Small)

Kennen jullie nog leuke plekjes die we moeten/kunnen bezoeken bij regenweer?

Advertenties

2 gedachtes over “Op bezoek bij de Rode Ridder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s