Vino e gelati

Standaard

Bijna halverwege onze reis. Nu al … En niet alle wegen leiden naar Rome, want wij rijden morgen terug richting noorden. Naar Firenze meerbepaald. Dat bezorgt mij toch een tikje stress. Geraken we onze auto kwijt? Vinden we een veilige parkeerplaats waar we geen 50 euro parkeergeld kwijt zijn om het beestje twee nachten te stallen?

Zal wel lukken zeker? Al onze vorige missies zijn ook geslaagd.

Vooral niet tegen de Florentijnse autodieven zeggen maar er zitten behoorlijk wat wijn in onze koffer. Brunello de Montalcino. Lekkerlekker! Ook het stadje was meer dan de moeite waard om eens te bezoeken en Pienza was ook al een meevaller. Topdag vandaag! Dat maakt meteen goed dat wij Montepulciano een pak minder interessant vonden. Ze hebben daar nochtans ook goede wijn.

Het is ondertussen ook een pak minder warm (zo’n 28°C) en het heeft vandaag zelfs een beetje geregend. Het is nog steeds warm genoeg om ijsjes te testen hoor. Ik neem mijn (vergelijkend) wetenschappelijk onderzoek ivm de Italiaanse gelati serieus. Momenteel beste ijs: Pienza en San Gimignano.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Vino e gelati

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s