Amy

Standaard

Heel wat superlatieven in de recensies over ‘Amy’, de Amy Winehouse-docu.

En ik zal er nog enkele bovenop gooien want de film overtrof mijn verwachtingen. Ik nestelde mij in de nieuwe comfortabele rode pluche van Cinema Zed en genoot twee uur lang van de film.

Correctie: de eerste 10 minuten dacht ik. “Ik hoop dat het niet zo blijft.” Maar het bleef dus niet zo. Het werd beter.

Eerlijk (?), bij momenten ontroerend, pijnlijk … Ik snap dat papa Winehouse niet helemaal tevreden is met dit portret van zijn dochter. Het leven van de zangeres was niet bepaald a walk in the park. En in hoeverre het écht klopt? Dat weten we waarschijnlijk nooit.

In ieder geval vond ik de fragmenten uit Amy’s eerste interviews waarin ze vertelt niet beroemd te willen worden omdat ze dat waarschijnlijk niet aankan, de fragmenten uit de songteksten en de beelden van paparazzi zeer verhelderend.

(Nog eventjes in Cinema Zed in Leuven te zien)

 

Advertenties

5 gedachtes over “Amy

  1. ik heb m ook gezien dit weekend. was er behoorlijk van onder de indruk. je weet natuurlijk al hoe het eindigt, maar wat een wasted life, pijnlijk die beelden van een jonge frisse tiener. zo intriest om te zien hoe iedereen van alle kanten aan haar zit te trekken terwijl ze gewoon kapot gaat. het was een duidelijke aanklacht tegen (onder andere) de paparazzicultuur in UK (die beelden van die flitsen, om ziek van te worden), anderzijds vroeg ik me af of de film er niet in meeging door zoveel intieme beelden te laten zien? niettemin was ik wel meegesleept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s