De Fietsendief

Standaard

Ha, het najaar! Het seizoen van de concerten en de theatervoorstellingen! Heerlijk!

Gisteren ging ik met een vriendin naar ‘De Fietsendief’ kijken in OPEK. Zowel gisterenavond als vandaag is de voorstelling helemaal uitverkocht. En terecht! We vonden het allebei een geslaagde voorstelling.

Sofie D. (43), een welwillende integratieambtenaar in een middelgrote Vlaamse stad, neemt het initiatief een fietscursus in te richten voor migrantenvrouwen. Marc V.E. (55), een dwarse arbeider van de groendienst, wordt omwille van zijn weinig glorieuze wielerverleden (derde plaats ‘elite zonder contract’ Gullegem Koerse 1984) tegen zijn zin aangeduid de vrouwen te leren fietsen. De cursiste Abigail A. (22) drijft hem tot waanzin door steeds te laat te komen en door een compleet gebrek aan fietstalent.

Het is grappig (maar niet lachengierenbrullen), er zitten herkenbare situaties is (ook voor niet-ambtenaren denk ik :p), de scène ziet er leuk uit en het is gewoon goed gespeeld.

En wat een creepy figuur die fietsendief. Ik heb mij moeten inhouden om niet te roepen ‘Abigail kijk achter je, hij gaat er met je fiets vandoor.’

Bekijk hier een filmpje.

Een gedachte over “De Fietsendief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s