Sevilla: de toppers

Standaard

1. Met stip op 1: Het Real Alcazar. We kochten op voorhand onze tickets maar doordat het al uren aan het stortregenen was viel de rij wachtenden nogal mee 🙂 Elk nadeel heb zijn voordeel aldus Johan Cruijff. Niet al te veel volk dus in het koninklijk paleis. Om de tuinen écht te bezoeken moeten we wel nog eens terugkomen. Extra voordeel :p Ook om mooie foto’s te gaan maken moet ik nog eens terug. Donker én nat = niet mooi.

2, 3 en 4 horen samen. Zondag holden we tussen de regenbuien door naar 3 prachtige paleizen. Casa de Pilatos met zijn azulejos en binnentuinen, Palacio de Lebrija, vooral bekend omwille van de vele Romeinse mozaïeken en het overdadig versierde Las Duenas van de excentrieke hertogin van Alba. Dit paleis staat nog vol meubelen. Ik vind het altijd wel leuk om mij zo een idee te vormen van hoe het leven daar geweest moet zijn.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

5. Het gebeurt niet vaak dat ik een hotel opneem in mijn topperslijst maar Las Casas de la Juderia is meer dan een aanrader. Het hotel bestaat uit tientallen huizen die verbonden zijn via ondergrondse gangen, een hoop binnenpleintjes en nog meer trappen en liften. En dan zwijg ik nog over de lobby met live pianomuziek, het heerlijke bed en dito (bubbel)bad, het vriendelijke personeel en het indrukwekkende ontbijtbuffet. Super om even te kunnen uitrusten/op te drogen op zo’n plek nadat je kilometers gewandeld hebt.

Ook het vermelden waard: De ‘paddenstoelen’ of officieel Metropol Parasol. Op mooie dagen heb je hier (bovenop de paddenstoelen) een mooi zicht over de stad,beneden is er een markt. Wij liepen bijna letterlijk op wolkjes 🙂

Niet op de lijst? Waarom staat de Plaza de España niet op de lijst? We genoten daar nochtans van ons enige uurtje zon … Wel, omdat het daar allemaal een beetje té was. Té druk, té fake, gewoon té. Maar absoluut aangenaam om even op een bankje in de zon te zitten en je moet er toch zeker passeren als je de stad bezoekt want heel wat mensen vinden het plein wel fantastisch.

Was jij al in Sevilla? En was jij wel fan van de Plaza de España?

Advertenties

2 gedachtes over “Sevilla: de toppers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s