Lilith doet even niks (en wordt daar even stiepelzot van als ikzelf)

Standaard

Vanmorgen las ik op Tales from the Crib een zeer herkenbaar bericht over niets doen. Brainstormen op de trein, tijdens mijn middagpauze even de stad in met een hele TODOlijst in mijn achterhoofd, op voorhand plannen wat we gaan eten en tegelijkertijd een boodschappenlijst bijhouden, plof ik in de zetel dan is het met een tijdschrift of een van mijn invulschriftjes.

Check.

Mijn liefje zegt regelmatig ‘dat ik nu ook eens gewoon mag gaan zitten’. Ik word gek van niets doen. (En ben blij dat ik niet de enige ben.) Hij weet dat ook en houdt er ondertussen al rekening mee dat ik op een niksdoedag toch minstens verwacht dat we even gaan winkelen of gaan wandelen als de zon durft te schijnen.

Wat ben ik blij dat er dit weekend een shoppingtrip, een concert, een bezoekje aan een vriendin en een brunch op de planning staan.

Binnenkort zal het wel beteren denk ik dan. Met een baby enzo … Ik moet nu nog even profiteren van de tijd waarin ik geen rekening hoef te houden met fruitpapjes en middagdutjes. Maar blijkbaar worden de nietstilkunnenzittengenen doorgegeven. Dat belooft.

Wat ga jij dit weekend doen?

11 suggeties bij “Lilith doet even niks (en wordt daar even stiepelzot van als ikzelf)

  1. Aan het einde van mijn zwangerschap moest ik “rusten” vanwege te hoge bloeddruk … om zot van te worden!
    Hier een druk weekend voor de boeg: koorrepetitie, schoolfeest van dochterlief, laatste les bewegingsleer met dochterlief, en optreden van de turnkring van één van mijn nichtjes – gezellig dus 🙂

  2. Zo herkenbaar! Ik word onrustig van niks doen, en ben ook altijd maar bezig. Vandaag op het werk ben ik twee keer terug gekomen van het toilet en moest ik ineens nog enkele dingen opschrijven die ik niet mocht vergeten.
    In het weekend zou ik graag eens even niks doen, maar ik ken mezelf, en zal wellicht tientallen andere dingen zien die moeten gebeuren. Toch ga ik even proberen te lezen in het nieuwe Blogboek, en mijn boekje van Wouter Deprez uitlezen. En even gaan zitten bij de luistercd die bij het boek zit. Ja, dat ga ik doen!

  3. Ik herken het ook helemaal. ben altijd wel met iets bezig. maar wanneer ik dan eens echt niets te doen heb… het gebeurt maar heel weinig, dan kan ik er écht van genieten.

  4. Haha, ik schreef een blog over dit onderwerp voordat ik die van Lilith en van jou las. Maar jullie waren net iets eerder.
    Ja dus, heel herkenbaar! Wat ik dit weekend onder andere deed? Een verslag schrijven, administratie bijwerken, boodschappen, badkamer poetsen, koken, voortuin omspitten, met vrienden een pint drinken, krant lezen, e-mails beantwoorden en naar een verjaardag. En ja, heel even op een bankje zitten met mijn lief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.