Slaatjes zonder sla

Standaard

Ik heb zo mijn periodes. En na een periode boterhammen met choco komt er meestal een iets gezondere periode. De zomer vraagt om terrasjes. En daarvan hebben ze er heel veel in Leuven. Ik zou op elk terrasje wel een pasta (met roomsaus of veel kaas of …) willen bestellen maar dat is ook niet echt gezond.

De oplossing: slaatjes. Maar ik eet niet graag slaatjes met veel sla 🙂 Klinkt misschien al een contradictio in terminis? Maar ik ben een vegetariër, geen konijn.

Enter De Appel! Een hele lijst zomerse slaatjessuggesties. O.a. deze quinoasalade. Een beetje sla, maar vooral ook quinoa, feta, meloen en heel veel verschillende groenten.

 

Wat eet jij ’s middags? Wat is jouw favoriete slaatje?

5 suggeties bij “Slaatjes zonder sla

  1. Er zijn zooooo veeeeeel lekkere slaatjes, maar ik heb ze ook liefst zonder sla. Tenzij het rucola is, dan mag het weer wel. Een van mijn favorieten: een salade met quinoa, gegrilde courgettes en avocado. Yumyumyum!

  2. Leen

    Heb je Lettuce al geprobeerd? Die zijn ook niet slecht.
    En inderdaad, de hoeveelheid sla die je soms krijgt op restaurant, het is belachelijk, precies of ze hebben een volledige krop in je bord gepropt…
    O en ’t Groen Huizeke, enorme fan van het slaatje met perzik en tonijnsla 🙂 Ook redelijk wat sla maar ook komkommer, tuinkers, bietjes, tomaat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.