Mic Mac Minuscule in 6 vragen

Standaard

Ik krijg regelmatig de vraag of ik blij ben met onze tweedehands geboortelijst en de babyspullen die we nu thuis gebruiken. Het korte antwoord is: JA. Het iets langere lees je hieronder.

  • Waarom legde je een tweedehands geboortelijst? Om te beginnen is het beter voor het milieu, goedkoper en steun je er een zelfgekozen goed doel mee. Extra leuk: in zo’n megababywinkel flip ik totaal. Kiezen we X of Y? Waarom is deze buggy zoveel duurder? Hebben we echt een flessenwarmer nodig? De MicMacmadammen geven advies met in hun achterhoofd dat iets niet kopen nog goedkoper en milieuvriendelijker is. Wij kochten letterlijk niets waar we nu spijt van hebben en er ontbreekt ons ook niets. We kozen ook al wel een aantal items die we pas later nodig hebben. Een autostoel, een stoeltje om Felix mee te nemen op restaurant… Die dingen testten we nog niet uit en hoefden we nog niet op te pikken. Handig voor mensen zonder zolder.
  • Kan je dan helemaal niet kiezen welke spullen je krijgt? Jawel! Jona en co zochten op onze vraag naar een witte commode en hielden rekening met onze voorkeuren qua stijl. We kregen soms ook op voorhand een mailtje zodat we o.a. konden kies uit een 3-tal verschillende luiertassen.
  • Is alles in goede staat? Zeker wel! Je ziet meestal dat iets al gebruikt is maar alles kan makkelijk nog een kindje of twee mee.
  • Zijn er spullen die je niet tweedehands wilde kopen? Sterker, er zijn spullen die niet tweedehands worden aangeboden. Zuigflessen, herbruikbare billendoekjes en luiers bijvoorbeeld. Daar is dus al over nagedacht 🙂
  • Doe je dit opnieuw voor een broertje of zusje? Vraag 1 is natuurlijk hebben we voor broer of zus veel extra spullen nodig maar als blijkt van wel dan twijfel ik geen moment.
  • En wat als we de spullen niet meer gebruiken? Wat nog steeds in goede staat is, neemt Mic Mac Minuscule terug. We recupereren een deel van het aankoopbedrag en zij maken een nieuwe baby en de ouders blij.

Volgens mij dus absoluut een aanrader!

Advertenties

2 gedachtes over “Mic Mac Minuscule in 6 vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.