Slaap kindje slaap

Standaard

Neen, Felix slaapt nog altijd niet door.  Tegenwoordig is het gelukkig meestal geen gigantisch circus meer om te gaan slapen ’s avonds. (Lees: 8 op 10 keer gaan de oogjes toe na boekje – flesje – rugje wrijven). Maar zo’n hele nacht slapen, niet dus.

Ik ben al heel blij als meneertje Felix mij maar 3 à 4 keer wakker maakt.

Ik ga er nog steeds van uit dat hij ooit wel zal slapen maar het zal dus niet zijn zoals velen beweerden wanneer hij vaste voeding zou eten of ik hem poedermelk zou geven voor het slapengaan i.p.v. borstvoeding. Ondertussen proefondervindelijk vastgesteld. Zelfs extra graantjes in zijn fles om hem met een extra verzadigd gevoel in bed te steken hebben geen enkel effect.

Hij wordt nog steeds wakker en is vaak met niks anders te sussen dan melk. Ook niet als hij ’s avonds een half bord curry heeft gegeten en een sandwich en een banaan van zijn vader afsnoepte. En daarna nog een 180 ml melk wegslokte. Overzadigbaar dat kind. Hij slaapt trouwens niet met een knuffel of een tutje. Hij knuffelt zijn lege fles. Toewijding I tell you.

Niet dat ik niet tevreden ben met advies en tips. Er moet ooit iets bijzitten dat werkt. En anders zal hij ooit wel eens gewoon slapen zeker? Als hij een heel klein beetje op mij lijkt, gaat hij dat ooit zelfs leuk vinden.

Zot idee: dit weekend leggen we het kind op zijn eigen kamer. Misschien snurk ik hem wel wakker. Zijn vader heeft daar ook last van. Die wordt wakker … wanneer ik adem.

7 gedachtes over “Slaap kindje slaap

  1. Spartacus-probeersel misschien? Als oma kan ik zeggen dat mijn dochter weken kermis gehouden heeft… 1 oplossing: karakter-gewijs neen zeggen en laten wenen. Hart-breaking maar…na X aantal eindelijk begrepen mama! 🙂

  2. Succes!
    Ondanks de poedermelk en de eigen kamer en het tutje en de knuffel, sliep dochterlief tot twee weken geleden ook nog steeds niet door. En twee weken terug kwam het plots vanzelf. (Hopelijk houdt ze het nu vol :/ )

  3. Veel succes! Tuur slaapt hier tegenwoordig meestal wel goed, maar er is sowieso een tot twee nachten per week dat hij midden in de nacht wakker wordt. Om volgens hem de zotste redenen. En ’s ochtends is hij er nog steeds als de kippen erg vroeg bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.