#honestparenting

Standaard

Ik begin mij steeds meer te ergeren aan Instagram (daarover later misschien meer) maar er zijn accounts die mij meer dan eens luidop laten lachen. Dat van vader van 2 (maar ook TVserieschrijver/Nieuwsbladcolumnist) Kristof Hoefkens bijvoorbeeld. Zijn story vol bekentenissen van hemzelf en andere ouders vond ik ronduit hilarisch. En werkte inspirerend 🙂

  • Het is algemeen geweten dat borstvoedende mama’s plots veel dorst kunnen hebben. Het is minder algemeen geweten dat je daar dik van kan profiteren als jij weeral een uur met baby in de zetel zit te clusteren en mogelijks een goestingske hebt naar versgeperst appelsiensap. De jonge vader kan en passant ook koekjes meenemen en de afstandsbediening aangeven nu hij toch is rechtgestaan.
  • (Deed ikzelf nooit) maar uw partner wijsmaken dat het zo’n helse nacht was en dat hij uiteraard weer niet heeft gehoord dat je 5 keer uit bed moest in de hoop dat hij zegt dat je mag blijven liggen ’s ochtends, goeike!
  • Onze poetsvrouw komt woensdag om de twee weken. Als ik weet dat er maandag en dinsdag bijvoorbeeld geen volk verwacht wordt, laat ik al het eten dat Felix onder de tafel laat vallen -en niet zal beginnen stinken of schimmelen- gewoon liggen. Mogelijks is Felix wel al eens onder tafel gekropen om daar iets van op te eten.
  • Nog niet uitgetest maar wie weet … er zijn mensen die de overschot van het flesje van zoon- of dochterlief gewoon over hun cornflakes gieten. Waarom niet eigenlijk? Ik gooi niet graag eten weg.
  • ‘Even wachten, liefje’ roepen en dan nog snel een koekje in uw mond proppen in het washok. Of nog gemener, wachten met dessert tot tijdens het middagdutje.
  • Een kerstcadeau terug in de cadeautjeskast leggen. Wegens, al meer dan genoeg verwend. De paashaas brengt het wel 🙂
  • Op de planning stond ‘vers eten maken voor kleine Felix’ maar toen was er een overschotje. Ik herhaal, ik gooi niet graag eten weg. En een overschotje was ook vers uiteindelijk. Gisteren.
  • Ik ben sowieso het type moeder dat haar kind eerst fotografeert en dan helpt (in niet-levensgevaarlijke situaties)
  • Heel misschien heb ik Felix zijn mond al weleens afgeveegd met mijn eigen mouw toen ik echt niks anders voorhanden had. En misschien zijn neus ook wel.

Wat een gemene moeder ben ik soms :p
Geef toe, jij deed ook ooit zo’n dingen?

2 suggeties bij “#honestparenting

  1. Ik wil graag geloven dat wij onze vijf zonen hebben grootgebracht met buikgevoel en gezond verstand en niet met perfect-parent-boekjes. Instagram of Facebook bestonden toen nog niet. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.