Naar school! (4/40)

Standaard

DSC_3848bIk ging (meestal) graag naar school. Zowel aan de kleuter- als aan de lagere school heb ik heel veel leuke herinneringen. De zandbak, de bos-, zee- en sneeuwklassen, de zaden van de esdoorn op onze neuzen plakken, knutselprojectjes …

Nu moeten we dus een schooltje kiezen voor Felix. Ik zeg schoolTJE want eigenlijk zou ik hem nog het liefst van al naar de Loonbeekse dorpsschool sturen waar ik zo blij was.

Alleen niet zo praktisch. Wat dat is niet meer echt bij ons in de buurt. Een lokaal alternatief dus. Niet gemakkelijk te vinden zo blijkt. We hebben nochtans keuze uit 4 verschillende scholen.

De ene wat groter, de andere zo klein dat er enkel kleuters terecht kunnen. Van megakatholiek tot een freinetschool met een heel eigen visie die we heel erg zien zitten maar waar ze ook nogal een groot engagement van de ouders vragen.

Wat vind/vond jij belangrijk bij de schoolkeuze?

4 suggeties bij “Naar school! (4/40)

  1. Wij hebben vooral gekeken naar afstand (op wandelafstand van ons huis), grootte en openheid. We kozen bewust voor een niet al te grote school waar iedereen iedereen wat kent. En als we zien hoe Tuur zich er nu thuis voelt, dan zijn we daar alleen maar ongelooflijk gelukkig om!

  2. Zelf heb ik geen kindjes maar toch dacht/denk ik daar wel eens over na… ik zou persoonlijk liever naar zo’n methodeschool sturen. Al zeker niet naar een katholieke school en ik zou ook eerder kiezen voor een kleine school.

  3. Ik zat op een dorpsschooltje met zowel kleuter als lager, en heb ook voornamelijk goeie herinneringen daaraan 🙂 Ik zou afstand ook een grote rol laten spelen, want het is toch makkelijker als je niet veel moet omrijden op weg naar je werk, of als je hem te voet/met de fiets kan ophalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.