Corfu: de toppers

Standaard

Dat ik Corfu niet wil aanraden als vakantiebestemming betekent uiteraard niet dat er geen toppers waren. Een lijstje!

  1. Paleokastritsa: Bijna gemist (want ze houden een lange middagpauze die paters en we waren verkeerd gereden) maar het klooster op de berg heeft een prachtige tuin en een nog mooier uitzicht over de Ionische Zee.
  2. Vlacherna klooster: een spierwit miniklooster waar de vliegtuigen rakelings over je hoofd vliegen om te landen. Een topper bij ons kind dat een obsessie met voertuigen heeft. De graafmachine op de parking zorgde voor een nog onvergetelijkere dag. De plek is niet voor niets populair bij trouwers.
  3. Lekker en goedkoop eten: tzatziki mmm!
  4. Parga: Strikt genomen niet op Corfu maar op het Griekse vasteland. Wel een vaak geplande boottocht vanop het eiland. Mooi, die kleurrijke huisjes aan de waterkant maar de boottocht ernaartoe is mij te lang.
  5. Sympathieke Corfioten: écht waar stuk voor stuk zeer fijne mensen. Heel kindvriendelijk ook. Alle piepkleine restaurants halen meteen kinderstoel en kleurpotloden boven. Of stiften … Felix loves stiften. Ik iets minder.

Waarom dan geen aanrader? Heel wat dingen die wij wilden doen waren simpelweg gesloten. Niet genoeg fondsen om uit te baten? Toe aan een broodnodige renovatie?

Wij zijn ook geen strand- of zwembadfans. En ik functioneer niet bij temperaturen hoger dan 25°C. Volgende keer dat ik een gelijkaardige bestemming overweeg: waarschuw mij!

4 suggeties bij “Corfu: de toppers

  1. Van alle Griekse eilanden die ik bezocht is Corfu mij ook het minst bijgebleven.

    Ik herinner me Corfu stad, het paleis van Sisi en dat Vlacherna klooster dat toch beetje het uithangbord is van het eiland.

  2. Ik heb nog maar één keer Griekenland bezocht en dat was ook een eiland, Rhodos. Ik herinner me vooral de saaie zwembad- en stranduren en de hitte. O afschuwelijk. (Volgende week trouwens temp richting de 35 graden… how will I survive??)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.