Die eerste schooldag

Standaard

Ik kijk dan wel uit naar de eerste schooldag, Felix niet. We lezen boekjes over ‘Pien en de juf’ en Peddeltje die naar school gaat maar als we vragen of Felix ook naar school wil, is het antwoord NEEN.

Neen, hij is niet groot. Neen, hij gaat niet naar juf Katrien en juf Sandra. Neen, ook niet samen met zijn vriendjes. Neen, neen, neen.

Ik ben blij dat hij het nog leuk vindt in de crèche maar ik hoop toch dat hij op school ook zijn draai vindt. We waren al eens op een openklasdag en daar heeft hij toen vrolijk gespeeld dus ik heb er wel vertrouwen in.

Hoe heb jij je kindjes voorbereid op schooldag nr 1?

En herken je mij op mijn klasfoto van de eerste kleuterklas? Er staat trouwens 1 kindje op dat ik zelf niet meer herken … 

Copyright Kristien Verheyden

11 suggeties bij “Die eerste schooldag

  1. Ik ken jou niet goed genoeg om je eruit te halen, maar ik zie vooral veel beteuterd kijkende kleuters. Dat zal nu nog wel hetzelfde zijn, en Felix zal zeker niet alleen zijn met zijn tegenzin om naar school te gaan 🙂

  2. Oooh het is altijd wennen, maar onze krullenbol was zeker geen held en vond toch heel snel zijn draai. De structuur is er nog steeds en dat doet hem goed. Misschien niet te veel aandacht aan besteden, het zou hem net het gevoel kunnen geven dat het groter/lastiger is dan het is?

  3. Eigenlijk vond ik naar school gaan een grotere stap dan naar de crèche gaan. Bij ons is er wat tijd (en veel traantjes, bij J.) over gegaan… Ook was het zo dat ze nog moest slapen, dus we moesten een oplossing vinden voor de halve dagen school (en halve dagen niet dus). Maar ondertussen hebben we een supervrolijke kleuter met veel vriendjes. Sinds ze naar school gaat is ze ook enorm veel vooruit gegaan op taalvlak, en dat is echt leuk én boeiend (en grappig ook). Veel succes! (En ik heb echt géén idee waar jij op de foto staat…)

    • Ja, ik vind het ook een grotere stap die eerste keer naar school. Felix kan normaal slapen op school dus ik hoop dat dat lukt. (Ik sta bijna naast de juf, met dat rode kleedje aan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.