You don’t know what you’ve got ‘til it’s gone

Standaard

In ‘de wereld van Sofie’ ging het gisteren over de dingen waar je pas waarde aan hecht nadat ze verdwenen zijn. Ik heb uitzending niet gehoord maar op basis van dit artikel op de website van Radio 1 lijkt het dat het ging over de dingen die je verliest wanneer je aan kinderen begint.

Eerlijk … ik werd wat triest bij het lezen van al de puntjes die opgesomd werden. Niet meer gaan pintelieren op café of verre reizen maken. En waarom niet? (Al raad ik niet aan je kinderen mee te nemen als je een avondje écht wil doorzakken – een babysit is in dat geval geen slecht idee.)

Bij dingen “You don’t know what you’ve got ‘til it’s gone” denk ik aan andere zaken.

De voorpret van het organiseren van een reisje bijvoorbeeld en het uitkiezen van de bestemming, of de voorbereiding van een feest dat dan op een paar uur tijd voorbij is, of wederkerende rusthuisbezoeken waar je op dat moment misschien niet zo’n zin in hebt tot ze ineens niet meer kunnen.

Kan jij nog zo’n zaken bedenken?

 

3 suggeties bij “You don’t know what you’ve got ‘til it’s gone

  1. Ik zie in mijn omgeving mensen met kinderen waarbij het net lijkt of dit een zware taak is, want ze rijden niet meer dan 2 uur van huis voor de kids, want de kids kunnen het niet verdragen, je kan niet meer met hen afspreken, wat je dan op den duur ook niet meer probeert.
    Ik zie ook ouders in mijn omgeving die het allemaal goed uitgedokterd hebben en die je soms met en soms zonder de kids ziet. Die nog mooie reizen maken.
    Ik denk dat het een beetje je back-up systeem is aan de hand van ouders, schoonouders, oma’s en opa’s, vrienden en anderzijds je eigen benadering.
    Ik heb geen kids, maar als ik denk aan wat ik heb, tot het weg is, dan denk ik aan, een emotie die ik heb gevoeld op een bepaald moment, bv een gevoel van samenhorigheid, een vriend die sterft die je voor ‘granted’ nam. Die dingen. We moeten gewoon van elke dag genieten.

  2. Een beetje kort door de bocht hé, vind ik ook! Ik heb geen kinderen maar ik ga ook niet ver op reis en ik zak ook geen avondjes door 🙂 Het is maar waar we onze prioriteiten leggen en waar we gelukkig van worden. Het één sluit het andere ook niet uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.