Wat ik het meest mis in coronatijden?

Standaard

Perspectief. Een deadline. Een datum waarop circus corona weer vertrekt.

Dat we Pasen niet in Umbrië vieren, daar heb ik me al lang bij neergelegd. Dat de maatregelen die nu gelden weleens verlengd en/of verstrengd kunnen worden, daar ga ik al van uit. Dat ik vandaag zelfs geen weekendgevoel heb is niet erg. Alle dagen lijken op elkaar. Volgens mij is het al 3 weken donderdag. En we zijn nog maar dag 5.

Ik zou de dagen beter niet tellen want ik weet niet tot hoeveel ik moet tellen.

Ik probeer te genieten van al die Felixtijd en van zijn zorgeloosheid. Maar het zou leuk geweest zijn om de fijne momenten met iets meer mensen te kunnen delen. En om te weten wanneer we wel paaseieren mogen zoeken, terrasjes doen … Om nog maar te zwijgen van onze verre reis. Mijn paspoort ligt op mij te wachten op het gemeentehuis.

Wat mis jij het meest?

13 suggeties bij “Wat ik het meest mis in coronatijden?

 1. Ja, ik voel mij hetzelfde eigenlijk… Wij gaan er ook al van uit dat de maatregelen verlengd zullen worden. Voor J. hebben we een kalender gemaakt met de kleuren van de dag, zodat zij alvast wel structuur heeft, maar door de combi thuiswerk en kleuter, lijken alle dagen op elkaar. Elke dag ben ik wel met iets voor het werk bezig, want 8 uur per dag geconcentreerd werken, dat lukt nu dus niet…
  Courage daar!

 2. Structuur en routine… ik heb het gevoel dat elke dag hetzelfde is, wat ook zo is. Ik werk enorm graag thuis maar merk toch dat ik het sociale contact met de collega’s toch mis.

 3. Ik begrijp je heel goed, ik trek me op aan het vooruitzicht op onze reizen in juni en augustus en dan hoor je dat dat er waarschijnlijk niet inzit… Daar heb ik het echt moeilijk mee. Ik kan de maatregelen nu zeker begrijpen, maar het idee dat we meer dan een half jaar rond de kerktoren moeten blijven draaien, irriteert me.

 4. Het gevoel vrij te zijn en zonder me zorgen te maken ergens heen kunnen gaan. Ik had voor specifiek deze weken (in Nederlands Brabant duurt het al langer) 2 musea, een opening en 2 tijdelijke lichtshows op het programma staan. Dat kan gewoon niet meer.

 5. Ik denk dat iedereen zowat hetzelfde mist, zijn/haar routine van het dagelijkse bestaan. Ik ga doorgaans in de namiddag een wandeling door de stad maken en sluit deze doorgaans af met een cappuccino op een terras of mijn favoriete koffiebar Ross Coffee in de Vleeshalle in Mechelen.
  Het kan nu even niet, en ik denk dat we na deze crisis, ook verplicht gaan zijn anders te gaan leven. Uiteindelijk weten we ook niet hoelang we met Circus Corona rekening zullen moeten houden….
  Maar laten we vooral positief denken en hopen dat het uiteindelijk allemaal goed komt als we ons aan onze opgelegde regels houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.