Adieu dutje?

Standaard

Jaja ik weet dat ik niet mag klagen. Er zijn veel kinderen die al voor ze met school starten geen dutjes meer doen. Als we een uitstapje doen, bleef Felix ook al meer dan 1x gewoon een hele dag wakker.

Maar zo op een doordeweekse coronathuiswerkdag is een moment van stilte dat in het beste geval 2,5 uur duurt echt aangenaam dus ik had gehoopt om dat nog een paar weken te kunnen volhouden.

Felix gaat ook elke middag enthousiast mee naar boven. Het is eens hij effectief in bed ligt dat de miserie begint.

2020-04-18 20.02.17

Of hij nu wel of niet dut heeft trouwens geen effect op zijn nachtrust. Hij is alleen vervelend in de namiddag wanneer hij geen dutje deed. Herkenbaar?

Tot wanneer deed jouw kroost ’s middags nog een dutje?

6 suggeties bij “Adieu dutje?

  1. Hier proberen we ook de dutjes nog te stimuleren maar meestal lukt het niet meer. Als we aan 2-3 dutjes per week geraken zijn we heel blij.

    We proberen als alternatief wel een uurtje een rustige middagactiviteit te doen zoals samen even in bed liggen en een boekje lezen. Dat helpt hier tegen de namiddag-knorrigheid 😉

  2. lezendstreepje

    De jongste stopte op 2 jaar een half, een half jaar voor ze naar school ging. Of ja, stoppen… ze keken een beetje naar waar ze behoefte aan had. Nu dus al een dik jaar zonder dutjes, maar nu ze de hele tijd thuis zit, trekt ze soms toch graag naar boven om te tutteren (ik krijg haar dat heel moeilijk afgeleerd – maar ze mag dat nu dus alleen nog in haar bed) en valt ze in slaap. Wel geen peil op te trekken wanneer.

  3. miekids

    Ja heel herkenbaar. Hier doen de oudste twee ook geen dutjes meer. Ze deden nog dutjes tot ze naar school gingen en dan was het ook voorbij. Helaas, want nu heb je toch wat minder rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.