Aan tafel kindjes

Standaard

Ons mama gaat zo hard moeten lachen met deze blogpost. Ik was een enorm slechte eter. Zo slecht dat ik mij kan inbeelden dat ze hoopte dat ik zelf ooit zo’n kind zou hebben. Paybacktime …

Felix is alles behalve een slechte eter. Hij laat al zijn speelgoed vallen wanneer hij de woorden ‘aan tafel’ hoort. Als hij al niet lang was gestopt met spelen zodat hij mee in de potten kon roeren.

Nichtje Elise is een ander paar mouwen. Groenten, no way. Fruit, misschien.ย 
We hebben al wel een paar strategieรซn geprobeerd maar het is ook mijn dochter niet natuurlijk … Ik wil gewoon de leukste tante zijn :p

Vanmiddag pannenkoeken!

 

 

10 suggeties bij “Aan tafel kindjes

 1. Oh leuk, zo’n goede eter ๐Ÿ™‚ . Hier volgt op “aan tafel” standaard “ik wil niet eten!” (en groentjes en fruit laat ze het liefst onaangeroerd liggen)

   • Ik ben er nog niet uit wat de goede aanpak is. Ik probeer niet te hard mee te gaan in de machtsstrijd, maar tegelijk wil ik natuurlijk ook niet dat ze enkel zoetigheden eet en de rest laat liggen. Dus helemaal loslaten kan ik niet aan. Ik blijf erop hopen dat het een fase is ๐Ÿ˜‰

 2. lezendstreepje

  Mijn kinderen hadden allebei een fase waar omgekeerde psychologie het best werkte (kan me niet schelen hoe onpedagogisch dat was zelfs ๐Ÿ˜€ )
  “Neen, dat kan jij niet…” “Durf dat niet opeten hรฉ, dat is voor mij straks” “Niet aan mijn bord zitten, hoor, dit is voor mama’s”.
  De jongste kan je er nog steeds mee verleiden en vraagt er soms om ook al zou ze het sowieso wel opeten.

  • Ik was hier wat bang voor het omgekeerde. Elise eet dat niet, ik dus ook niet. Maar als Felix ziet dat wij boontjes/broccoli/whatever eten, gaat hij overstag ๐Ÿ™‚

 3. Het viel me op dat in je Planckendael posts er 2 keer expliciete aandacht ging naar het sandwichen meenemen. We gingen net gaan en ik was helemaal niet van plan eten mee te gaan. Voor een bezoekje van ongeveer 2u leek me een hele picknick niet nodig. ‘k vond het wel grappig op te merken.

   • ja je mag langer blijven dan 2u. Maar dan klopt hun crowd controle toch absoluut niet meer als alle vroege vogels er een daguitstap van maken?? ‘k snap het echt niet hoor.

    soit, wij konden telkens maar om 16u toegang boeken en ‘k vind 2u per keer wel voldoende (als je dan toch abonnement hebt en niet zo ver moet rijden om te gaan).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.