Threenager Felix

Standaard

We schuiven op van ‘ik ben twee en ik zeg nee’ naar ‘threenager Felix’. Veel verschil gaat dat niet maken zeker? Felix is het overgrote deel van de tijd een vrolijke kerel. Maar zo heel soms is er een epic meltdown.

Zo’n meltdown kan langer dan een uur duren en het is vaak lastig om te achterhalen wat het probleem is en hoe het op te lossen.

Of het ventje heeft zo een anderhalf uur durende huilbui omdat hij honger heeft, terwijl het eten op tafel staat … Of moe is, maar niet naar bed wil. Hoe los je zo’n problemen op als het kleine monster net om die oplossing alles bij elkaar gilt?

Ik kon niks beters verzinnen dan een beetje laten doen, af en toe eens polsen of er terug onderhandeld kon worden en af en toe wat afstand nemen om zelf niet totaal zot te worden.

En dan opeens breekt de zon door de wolken …

5 suggeties bij “Threenager Felix

  1. “ik ben (bijna) drie en ik wil nie”

    Herkenbaar! Verschil is precies vooral dat ze op drie jaar meer uithoudingsvermogen hebben om de buien langer vol te houden ;). Wij proberen het te benoemen (“je bent boos/verdrietig/…) maar dat helpt alleen tegen het einde van de bui. Verder laten wij ze ook gewoon doen tot het weer over is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.