Eerste keer speelplein

Standaard

Ik heb als kind en tiener veel uren op ‘de speelpleinen’ doorgebracht. Als kind misschien iets minder enthousiast dan als animator later moet ik toegeven.

Elke ochtend een toneeltje en de speelpleindans, spelletjes spelen, verkleden … Heerlijk vond ik dat! Zo leuk dat ik hoofdanimator werd en ’s avonds na het speelplein activiteiten organiseerde voor mijn mede-moni’s. Onze versies van De Mol, Temptation Island en Big Brother zijn nog steeds memorabel.

Ik nam jarenlang zelf een groepje kleuters (vaak de allerkleinsten, want eerst wil iedereen in leiding staan bij de Prutskes zoals die bij ons heetten tot ze doorhadden dat daar nog wat vuile broeken en ‘ik ben klaaaar’ bij kwam kijken) onder mijn hoede dus het was niet de eerste keer dat ik op een speelplein kwam gisterenochtend. Enige verschil, ik was nu zelf de ouder van zo’n kindje dat geen zin heeft in speelplein.

Felix in zijn verlegen fase, ik wist dat dat problemen ging geven. Het speelplein gaat dan wel door in zijn eigen school. Het is toch weer allemaal net wat anders. Niet naar de klas, andere ‘juffen’, nieuwe kindjes, veel lawaai. Hij wilde zijn handen niet ontsmetten en al helemaal geen blauw armbandje van de waterbubbel aandoen. Hij wilde enkel aan mijn rok hangen.

Om 16u was hij toch vrolijk. Hij kwam niet op mij afgestormd maar was wel blij om mij te zien. En vooral om thuis te eten en te drinken, want niemand had zijn drinkbus gegeven/geopend? en zijn koek zat nog in zijn rugzak.

Felix vertelde dat hij niet in het ballenbad wou. Wat hij wel gedaan heeft, blijft een raadsel.

Jij een speelpleinganger geweest/in huis?

4 suggeties bij “Eerste keer speelplein

  1. ja wij sturen onze kinderen altijd meerdere weken naar het speelplein. Het is bij ons om de deur, supergemakkelijk dus. En er zijn doorgaans wel altijd enkele klasgenoten te vinden. Nu door de bubbels zien mijn 2 jongens elkaar wel niet. De jongste heb ik ook wat moeten binnenduwen , wat ik vreemd vond want hij vond het vorig jaar wel heel tof. De oudste die het vorig jaar begon tegen te steken denk ik, zit nu in een andere leeftijdsgroep en vindt het opeens blijkbaar ubercool.

    En zo wisselt dat dus altijd.

  2. Zelf nooit gedaan. Vorig jaar hebben we Tuur daar 1 week naartoe gestuurd en dat ging elke dag van kwaad naar erger. Dus dit jaar werden het meer kampjes & geen speelplein meer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.