Familietripje naar de Ardennen

Standaard

Wat was ik blij dat ik vorige vrijdag bij 35°C in een Ardens bos zat! Ik ben echt een winterkindje … en in de Ardennen was het voelbaar ‘frisser’ dan in het zwoele Vlaams-Brabant. Alleen jammer dat ik maandag terug gewoon ga werken en de volgende hittegolf dus wel gewoon thuis/op kantoor moet uitzitten.

Felix en ik waren de afgelopen dagen met mijn moeder, zus, tante en hondje Sia in de Ardennen. Dat is dus ineens ook onze nieuwe bubbel want ons tripje viel samen met de verstrenging van de coronamaatregelen.

We wandelden in de bossen en langs beekjes, deden terrasjes, aten ijs en ontdekten toevallig een kasteel dat normaal niet open is voor publiek (enkel grote groepen; trouwfeesten, seminaries …) maar nu ‘dankzij’ heel het coronagebeuren wel. Helemaal niet te duur en superlekker. Wie eens romantisch wil dineren of logeren, dat kan in Chateau de Jemeppe. Dat kan nog tot eind augustus.

Nog een tip voor wie wel naar de Ardennen kan vluchten volgende week: Veel schaduw in het Parc de Furfooz en rotsinhammen waarin het voelt alsof je in de frigo van de Colruyt staat. Ik was wel een tikje vergeten dat het af en toe stevig klimmen is. Op voorhand reserveren (en uw kuiten insmeren dus).

Grotten lijken mij ook leuk bij 35°C maar honden mogen daar meestal niet binnen.

4 suggeties bij “Familietripje naar de Ardennen

  1. Daar zijn nog veel bossen, altijd wat frisser daar. Mijn verlof begint woensdag op het moment dat de temperaturen gaan stijgen. Helaas kan mijn oudste hond er niet meer tegen en zal ik mini-wandelingen moeten doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.