Piraten, jiddejs en Spiderman

Standaard

Felix houdt nogal vast aan zijn avondritueel. En aan de volgorde en manier waarop dingen gebeuren. Hij moet zijn fles van de kast pakken en het dopje eraf trekken. In de zetel moet hij nog een knuffel krijgen en voor ik de kamer uitga een kus ..

Hoe we ooit van die fles gaan afgeraken … Geen idee!

Tot voor kort moest ik ‘over mij tellen’ na het flesje. Over Felix vertellen dus, over zijn babytijd en over de crèche … Na X maanden diezelfde verhaaltjes had ik het wel wat gehad.

Gelukkig besliste Felix dat er verandering toegelaten was. Ons nieuwe ‘spelletje’; Felix geeft mij wat kernwoorden en ik moet een verhaal verzinnen. Vaak dus iets over kapitein Haak, of ridders, of Spiderman. Of kapitein Haak, Spiderman én een wedstrijd met motorfietsen. En stiekem vind ik het heel erg leuk iedere keer een knotsgek verhaal te verzinnen. Spiderman moet wel altijd winnen van de co-auteur. En Kapitein Haak moet een schat vinden. Fair enough.

Doe jij dat ook weleens? Of houd je het bij het verhaal dat in het voorleesboek staat?

4 suggeties bij “Piraten, jiddejs en Spiderman

  1. Ik kom eens terug op die fles! Mijn kinderen hebben heel lang een fles gehad, ik vermoed tot ze 5 en 3 waren. Dat werd op het einde een fles chocomelk, die afgelengd was met gewone melk. Op een dag heb ik ze laten kiezen. Ze mochten hun flesje in de houtkachel gooien en dan samen met mij een speelgoedje gaan kiezen in een winkel als beloning. Of ze mochten ze houden. Ze hebben ze na heel lang wikken en wegen onder elkaar uiteindelijk toch in de kachel gegooid. Idem met hun tutje, is ook ongeveer zo gegaan.

  2. Hier ook nog steeds een flesje. Nu terug des te vaker omdat kleine zus ook een flesje krijgt.

    Wij moeten elke avond een verhaaltje verzinnen over “het meisje met de blonde haren dat Klara heette”. 😉 meestal vertellen we dan wat ze die dag allemaal gedaan heeft. En daarna overlopen we ook nog eens alle kindjes die gaan slapen (al haar klasgenootjes, en alle kindjes van vrienden).

  3. Tuur staat er hier op om zelf twee verhaaltjes te kiezen die ik dan mag voorlezen. En soms leest hij er ook eentje aan mij voor 🙂 (wel volledig zelf verzonnen he want hij kan nog niet lezen. Maar is wel ongelooflijk schattig!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.