BlogBoost Najaarschallenge: Rituelen en gewoontes (deel 2)

Standaard

Preparation is key. Ik heb het hier al vaker geschreven en blijf dat maar herhalen. Maar ik ben dan ook dé lijstjesqueen. Er is toch bijna niks leukers dan (deel)taakjes van een TODO-lijst afvinken :p

Bijna al mijn goede gewoonten waar ik over beloofde te schrijven hebben eigenlijk met voorbereiding te maken.

SCHOOLRUN
– ’s Avonds leg ik kleren klaar voor de dag nadien (tegenwoordig niet enkel voor Felix, ook voor mezelf)
– Fruit snijden en de boekentas klaarzetten doe ik ook al de avond voordien (tegenwoordig niet voor mezelf, want ik ga nergens naartoe)
– ’s Morgens doen we eerst de dingen die echt moeten (aankleden, eten, tanden poetsen …) en daarna is er tijd voor leuke dingen (voorlezen). En ja, daar is elke dag tijd voor want wij staan op tijd op :p
– Er staat een wekkertje dat ons vertelt wanneer we stoppen met lezen en het tijd is om de jas aan te doen en te vertrekken.
– Er staat trouwens ook een wekker om 15u20. Want dat is echt een belachelijk vroeg uur om kinderen te moeten ophalen van school als ‘men’ ervan uitgaat dat een normale werkdag van 9 to 5 is.

(Boterhammen op voorhand smeren doe ik niet. Vind ik niet lekker. Dus dat heb ik uitbesteed :p Ik eet ’s morgens geen brood, de wederhelft wel. Hij zorgt dus voor Felix zijn lunchpakket)

BOODSCHAPPEN
– Als er iets (bijna) op is, noteer ik dat in mijn TO DO-app. Dan vergeet ik dat niet mee te brengen wanneer ik in de winkel sta.
– Ik maak op voorhand een weekmenu.

THUISWERK
– Thuiswerk en een kleuter combineren, ook dat vraagt voorbereiding. Ik zet een activiteit klaar voor wanneer Felix thuiskomt. Iets wat hij al lang niet meer gedaan heeft en liefst ook iets wat hij rustig ‘aan mijn bureau’ (aka de keukentafel) kan doen als hij zich nog ‘lang’ moet bezighouden op bijvoorbeeld woensdagnamiddag. Ik speel eerst even mee en wanneer hij vertrokken is, kruip ik terug achter mijn pc. En ik zorg voor eten. Een hongerige kleuter = een boze kleuter.
– Ook mijn eigen werk staat in een lijstje. In een virtueel prikbord dat ik deel met collega’s. I love Trello!

HUISHOUDEN
– Als er iets is waar ik niet wakker van lig, is het het huishouden :p Dienstencheques for the win en in geval van nood is er een stofzuiger.
– Felix is nu al een betere opruimer dan ikzelf. Hij ruimt eerst op voor hij met iets nieuws begint te spelen. Opvoeding geslaagd!

SAVE THE BEST FOR LAST
– Beste gewoonte tout court: op tijd naar bed.

Hoe laat kruip jij erin?

5 suggeties bij “BlogBoost Najaarschallenge: Rituelen en gewoontes (deel 2)

  1. Ik probeer om tussen 22u en 22u30 te gaan slapen. Meestal kruip ik tegen 22u mijn bed in en lees ik nog een half uurtje.

    Hier is school trouwens elke dag (buiten woensdag) elke dag om 15u gedaan. Hoe andere ouders dat bolwerken snap ik totaal niet. Dus Tuur blijft eventjes in de naschoolse opvang, want 15u dat is echt knal in de namiddag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.