Gij kleine valsspeler

Standaard

Meestal kan Felix goed tegen zijn verlies. Hij is blij wanneer hij wint. Maar hij is ook blij als ik win. Tenminste … als dat geen 10x na elkaar gebeurt. Gelukkig heeft meneertje Felix een oplossing gevonden … Vals spelen!

Hij durft al eens een kaartje wegmoffelen dat ik nodig heb om mijn lottoplaatje te vervolledigen of hij telt het aantal stapjes dat hij mag zetten verkeerd zodat hij op een voordeliger vakje van het spelbord uitkomt.

Zo stiekem vind ik dat superslim en ben ik een beetje trots. Maar ik laat hem er niet zomaar mee wegkomen. (Tenzij het bedtijd is, er zijn grenzen aan eerlijkheid. Als het maar vooruitgaat om 19 uur.) Ik laat hem ook niet zomaar winnen.

Ik was trouwens vroeger zelf keihard een valsspeler. Miljoenen monopolydollars achterovergedrukt. En bij Hotel nieuw gebouw neerpoten die ik eigenlijk niet kon betalen. Zo’n dingen …

Ondertussen speel ik liever tactische spelletjes en is valsspelen veel lastiger. Ook niet nodig trouwens, want ik ben keigoed in al die spelletjes en ik win gegarandeerd :p

Speel jij vals?

9 suggeties bij “Gij kleine valsspeler

  1. Ik vind dat niet leuk, valsspelen. Haalt voor mij alle plezier eruit. (als ik het zelf doe bedoel ik hรจ).
    Ben het wel met je eens dat het slim is van Felix. Eigenlijk is dat toch al een complexe gedachtengang, valsspelen bij zo’n spelletje. Vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.