Mondmaskerongeval

Standaard

De schoolpoort is (begrijpelijk) een zone waar het verplicht is een mondmasker te dragen. Maar ik draag ook een bril … En die combinatie is echt niet ideaal.

Brildragers weten vast al waar ik het over heb. Zo’n bril bedampt. Ik probeerde al verschillende modellen, waste mijn bril met Dreft maar nee …

Vanmiddag na school zei ik tegen Felix dat hij goed moest opletten en mij waarschuwen wanneer er een auto kwam. Want dat ik niks zag. En dat ik nog eens een ongeluk ging hebben zo …

Mijn woorden waren nog niet koud of ik lag op de grond. Met fiets en Felix. Geen ongeluk met een auto. Mijn wiel was blijven vaststeken in een rioolputje dat ik niet gezien had. En een wiel dat niet draait … Ik lag er dus. Met Felix was er niks aan de hand, behalve dan dat hij geschrokken was. Mijn hand ligt open …

Iemand anti-damptips die wel werken? Aan lenzen doe ik niet mee.

Schaamteloze reclame: mondmasker die wel goed zitten (maar dus niet antidamp zijn) in de druivenstreek, die koop je hier. Ten voordele van een Cambodjaanse school die ik twee maal bezocht. Ik kan met de hand op het hart beloven dat het geld goed gespendeerd wordt.

18 suggeties bij “Mondmaskerongeval

 1. Vreselijk he! Ik sta altijd op de speelplaats met een aangedampte bril. Zie niks wat de kinderen doen. Het is kiezen tussen een aangedampte bril of wazig zicht… Nog steeds geen idee wat het beste is. Gelukkig ben je niet te erg gevallen. Knuffel!

  • Heb ik ook al ondervonden (dat het in de winter nog erger is). Zonder bril is ook een optie maar dan toch enkel dat laatste stukje in de doodlopende straat. Ik ben nu al een slechte ‘verkeersinschatter’. Menck raadde een product aan. Ga ik ook eens testen.

 2. Oei, dat zal wel schrikken geweest zijn!

  Ik gebruik steeds die blauwe wegwerpmondmaskers en dan lukt het meestal met weinig aandampen (goed aandrukken rond de neus en de bandjes kruisen aan de oren). Al merk ik dat ze toch nog makkelijk aandampen als het koud en vochtig is of als ik mij hard inspan.
  Bij herbruikbare vond ik er nog geen enkele waarbij mijn bril niet aandampt.

 3. marieclaire

  Deze tip geeft een chirurg momenteel op internet. Een pleister plakken dwars over de neusbrug over het mondkapje dus. Hij deed dit pre corona ook al in de OK. Werkt perfect.

 4. Ohnee wat erg! Gelukkig kwamen jullie er met de schrik vanaf. Behalve dan voor je hand. Ik ben geen brildrager, dus geen idee… Misschien gewoon stukje te voet gaan tot waar je het mondmasker gewoon terug kan afzetten?

 5. I feel your pain. Elke ochtend en avond is het hier van hetzelfde en ik heb gigantisch veel bang dat ik ga vallen met de fiets. Ik heb een mondmasker dat relatief goed werkt tegen dat aandampen maar in de winter is het idd nog erger. Zonder bril zie ik absoluut niets en lenzen die hou ik dan liever voor als ik ga sporten. Dus voorlopig is het fingers crossed dat er niets gebeurt. Maar ultieme tips zijn dus absoluut welkom 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.