Lego versus Playmobil

Standaard

Lego is voor de bouwers en de toekomstige ingenieurs, Playmobil voor de dromers en de verhalenvertellers. (Zo luidt het cliché).

De Wederhelft droomt hier al sinds Felix geboren werd (en waarschijnlijk zelfs al veel langer) van een tafel vol Lego City. Een brandweerkazerne! Politievoertuigen! EEN TREIN! De S.I.N.T. brengt hier dus de eerste bouwstenen voor de legozolder van vader en zoon. Doordat iedereen massaal aan het opruimen is, konden we zelfs al een gratis doos Lego scoren bij de buren als ‘testje’ en Felix vindt het duidelijk leuk.

Zelf was ik meer een Playmobilkind. En ik was stiekem blij dat Felix zo leuk begon te spelen met de Playmobil die Elise kreeg voor haar verjaardag. Zo leuk dat ik eens keek of ik niet te missen tweedehandsjes kon vinden online en ik een dag later een uur zat te bevriezen op de fiets om twee sets op te pikken. (Om dan 500 meter voor thuiskomst te ontdekken dat er toch een haarband in mijn fietsmand zat. Tja :p)

De kerstcadeaus zijn bij deze ook in orde 🙂 Moeder-zoonPlaymobilzolder, check!

En jij? Playmobil of Lego?

11 suggeties bij “Lego versus Playmobil

  1. Wij hebben een fortuin aan playmobil op de zolder liggen, als ik dat optel…
    Kleine Prins is er al helemaal weg mee, alleen even vervelend nu met zijn kleine zus van 1, de kleine onderdeeltjes zijn wel gevaarlijk.

  2. Wij waren team Lego, nooit Playmobil gehad. J. heeft nu één doos Playmobil, maar veel kan je daar echt niet mee doen (behalve al die kleine stukjes verliezen of opstofzuigen dan). Grote fan van Duplo nu, maar misschien brengt Sinterklaas wel de kleinere versie van de blokjes? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.