Felix’ favoriete voorleesboeken

Standaard

Lang geleden dat ik nog eens deelde welke boeken er hier worden stukgelezen. Tijd om daar verandering in te brengen want zoals steeds lagen er wat boeken onder de kerstboom en er zitten weer toppers bij!

Nichtje Jozefien en Neefje Jakob (en hun ouders natuurlijk :p) bezorgden een kerstcadeau per post. Zo gaat dat in coronatijden. Er staan verschillende verhaaltjes in het boek en niet enkel Felix vindt het leuk. Ikzelf vind het ook een leuk voorleesboek. Op dit moment te koop voor net geen 10 euro om Lannoo’s 111de verjaardag te vieren.

Dit boek herinnerde ik me nog uit mijn kinderjaren. Dat er geen tekst instaat wist ik niet meer (want ik kon nog niet lezen toen ik het leerde kennen) maar dat is stiekem een meevaller. Je vertelt zelf bij de mooie prenten en het moet niet telkens woord voor woord diezelfde tekst zijn. Er durft hier anders een oplettende luisteraar te corrigeren.

Nog een classic. Want ah ja, je koopt gewoon de boeken waar je zelf leuke herinneringen aan had … Ons exemplaar van Floddertje heeft twee verhaaltjes. Het tomatensoepverhaal en ‘Allemaal kaal’. Vindt Felix hilarisch al die kale hoofdjes. Geen idee of dat komt doordat zijn papa geen haar heeft.

De Gruffalo is een iets recentere klassieker. Groot boek over een groot monster, dat (hier toch) geen nachtmerries opleverde. En dat dankzij de slimme muis. Ik weet niet of Felix al helemaal doorheeft hoe het verhaal in elkaar zit dus we kunnen er nog een tijdje plezier aan beleven. Het is op rijm, zoals veel boeken die ik graag voorlees blijkbaar …

Aan welk boek heb jij leuke herinneringen? Of moet ik dringend eens iets nieuws ontdekken?

3 suggeties bij “Felix’ favoriete voorleesboeken

  1. Oh Floddertje!! Een grote hit hier, en ons boek heeft nog meer verhaaltjes. Sinds kort ook grote fan van Pluk, al is dat wel veel tekst en minder prentjes.
    De Gruffalo kocht ik ook, in het West-Vlaams, met als doel om onze dochter haar roots mee te geven. Maar ze snapt er niet zo veel van, ik had beter de Gentse versie gekocht. Al zou ik die niet zo goed kunnen voorlezen denk ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.