Beertje heeft huiswerk

Standaard

Ze beginnen er vroeg aan in de kleuterscholen tegenwoordig. Felix is nog geen 3,5j en hij heeft al huiswerk. Ik had me wel eens verwacht aan een bezoekje van klaspop Jules maar gisteren kwam Felix met een tas vol ‘berengerief’ thuis.

De verteltas (want zo heet het ding volgens het label dat eraan hangt) bevat een berenboek, prenten van beren, berenweetjes en een berenverkleedpak.

Wist je dat een pandabeer een ‘vinger’ meer heeft dan andere soorten beren? Zoals een paard blijkbaar? Maar de wetenschappers hebben beslist dat hij toch in de berenfamilie mocht. Ik wist dat niet.

Maar wat ik wel weet is dat al die prentjes van koala’s (koalaberen, ik snap waar het vandaan komt) eigenlijk niet thuis horen in de berenverteltas. Eigenlijk hebben koala’s een verkeerde wetenschappelijke naam gekregen. Phascolarctos is Oudgrieks voor buidel en beer. Het woord koala komt uit een uitgestorven Aboriginaltaal en betekent ‘drinkt niet’.

Dus ik vertelde al over de winterslaap en de kleuren van de pandabeer (camouflagekleuren, zeer trieste poging als je het mij vraagt) en las ik alsnog hét coronaboek ‘Op berenjacht’.

Tot zover de zinloze weetjes van de dag 🙂
Brengen jullie kleuters ook ‘huiswerk’ mee?

3 suggeties bij “Beertje heeft huiswerk

  1. Wat fijn dat ze dat bij jullie nog doen op school! Hier werd dat met corona afgeschaft 😦 Maar toen Tuur die dus meekreeg hadden wij ook huiswerk want er werd verwacht dat je op zondag een volledig weekendverslag met foto’s maakte 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.