Pluimpje en de chocolade eieren

Standaard

Profetische woorden die ik vrijdag schreef, en jullie maandag lazen. Dat hoort uiteraard zo bij voorspellingen.

We zaten het hele weekend in de zon (of wandelden in de zon want om stil te zitten was niet soms toch wat frisjes). We deden van apero én de paashaas kwam al bij tante en oma. Hij (de paashaas) bracht niet enkel chocolade maar ook een doos lego!

Die wandeling was een specialleke dit keer. We deden een zoektocht uitgewerkt door de gezinsbond van Huldenberg. Voor 5 euro koop je een zakje met een koek, sapje en knutselgerief bij de bakker of het ijssalon. “Pluimpje de kip kan maar geen ei leggen en loopt weg van de boerderij”. In je zakje en onderweg vind je al de dingen die je nodig hebt om zelf een kipje te knutselen. Ik vond dat een origineel concept maar Felix dacht er niet over om met klei een kip te knutselen. Hij ging zijn handen niet vuil maken. Takken en steentjes zoeken lukte wel. En 6 km zelf wandelen en (loop)fietsen ook. ‘Ik heb sterke benen.’ aldus Felix.

Nadat we pluimpje haar ei ‘gevonden’ hadden, had ook de paashaas nog eieren gebracht. En een duikboot met een haai! Topdag!

Die foto van Felix met zijn kip. Het lijkt alsof hij ze vasthoudt he? Niets is minder waar :p Ze ligt op een paaltje. Hij durft het beestje niet aanraken. Maar hij trok de kip wel een poot uit om met dat stokje een gat te maken in haar poep voor het ei :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.