Kinderdroom

Standaard

In een ver verleden zag ik mezelf jong mama worden en minstens een stuk of drie kinderen grootbrengen.

Over het woord ‘jong’ kunnen we discussiëren maar ik had geen 30+ in mijn hoofd. En ééntje … dat is geentje zeker?Dat hadden er gerust meer mogen/kunnen zijn, maar dat gesprek houd ik liever eens op een terrasje dan op het internet. Waar deze post dan naartoe gaat? Ik weet het zelf niet goed …

Een van mijn vriendinnen gaf mij het compliment een oermoeder te zijn. Iemand die geboren is om mama te worden. (Niet dat ik dat voor elke vrouw als must zie, you do you. Maar bij mij was dat dus wel een droom.)

Allemaal om te zeggen, dat ik ook denk aan de buskesclub van Eva Mouton. Zeker op moederdag gisteren en de weken ervoor. Dat die roze reclames vol bloemen en juwelen niet voor iedereen zo leuk zijn. En dat ik daar eigenlijk misschien toch ook op zit, op die Volkswagenbus. Weliswaar met een kinderstoel op de achterbank en een Felix erin. Enig kind, dat soms wel telt voor drie …

Het is toch op een dag als moederdag dat ik mijn pollekes kus met prachtexemplaar Felix maar mij ook afvraag hoe het anders was geweest als ik in mijn twenties het ene kind na het andere op de wereld gezet had.

9 suggeties bij “Kinderdroom

  1. We zullen nooit weten wat zou geweest zijn. Enkel troost vinden in dat hetgene dat er nu is, er misschien niet zou kunnen geweest zijn mochten die andere dromen zijn uitgekomen. Maar pijn doet het soms wel hé. Ik wens je snel dat terrasje toe! Dat kan deugd doen!

  2. Mensen als jij zijn nodig hè. Mensen die begrijpen. Mensen die alles hebben, of lijken te hebben, maar die begrijpen. En die warmte een beetje kunnen en willen verspreiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.