Eindelijk Jules op bezoek

Standaard

Na de mislukte poging een week eerder, mocht Jules eindelijk op bezoek komen. Felix heeft er de afgelopen week maar een keer of twintig naar gevraagd.

Stiekem vond ik dat ook wel eens leuk, zo’n pop in huis. Felix heeft poppen maar kijkt er niet naar om … Maar Jules is niet gewoon een pop natuurlijk. Dat is de klaspop!

Ik haalde mijn poppenbedje en een babydeken van Felix van de zolder. Laat de pret beginnen!

Zijn interesse ging wel pijlsnel bergaf. Vrijdag moest meteen Jules zijn valiesje leeggehaald worden en werden er tanden gepoetst en kleertjes gepast. ’s Avonds pyjama aan en Felix was heel blij met de ontdekking van het poppenbedje. Jules werd liefdevol ondergestopt, met knuffelbeest, autootje en kusje op zijn neus.

Zaterdag nam hij Jules nog mee naar beneden maar mocht hij na het aandoen van zijn kleren terug een dutje doen in de zetel. Ik had gedacht dat Jules overal mee naartoe zou mogen/moeten maar dat was dus niet het geval. Jules moest rusten en wij wandelen/naar de speeltuin. ’s Avonds mocht hij dan toch mee naar de kermis omdat ik het voorstelde maar na een rondje op de molen werd er niet meer naar Jules omgekeken.

Zaterdag ging hij mee naar bed en daar heeft hij zondag ook heel de dag gelegen. Zondagavond werd ik zelfs verzocht om Jules mee te nemen naar mijn kamer maar bedacht Felix zich uiteindelijk toch. Jules kwam bij hem spelen dus mocht hij ook bij hem slapen. Om dan maandagochtend teleurgesteld te zijn dat Jules terug mee naar de klas moest …

Een goede poppenvader gaat hij niet worden denk ik :p

Is Jules ook al bij jullie op bezoek geweest? Was dat een groter succes?

7 suggeties bij “Eindelijk Jules op bezoek

  1. Onze β€œJules” heette Flip en ik had er een ontzettende hekel aan. De klas van slechts 6 kinderen was veel te klein om continu te rouleren. Je was dan ook nog eens verplicht om een verslag van de logeerpartij in te leveren. En wie denk je dat dat verhaaltje elke keer mocht verzinnen? Want gedaan werd er niks.

  2. Hier kwam er twee keer een pop logeren (eentje in de instapklas en eentje in de 1ste kleuterklas). Daarna was het corona en mocht de pop niet meer mee naar huis πŸ™‚ Tuur vond dat altijd wel de max, ik soms iets minder want er werd hier telkens een fotoverslag gevraagd om op maandag terug mee te geven πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.