Schoolmoeheid

Standaard

Tijdens het (virtuele) oudercontact veel goede punten voor Felix. Het is een clevere, zelfstandige kerel die leuk samen speelt met zijn klasvriendjes en hij is helemaal klaar voor de tweede kleuterklas. Knutselen gaat nooit zijn favorieten bezigheid worden maar hij kan knippen, kleuren … Aan zijn motoriek ligt het niet ๐Ÿ™‚

Enige ‘aandachtspuntje’, hij kan heel emotioneel (over)reageren. Lees: Felix brult heel de speelplaats samen op een manier dat de juf denkt dat hij een schedelbreuk heeft opgelopen terwijl er eigenlijk niks aan de hand is.

“Of hij soms moe is?” Een beetje een ironische vraag nu hij eindelijk de nachten doorslaapt :p
“Misschien einde-van-het-schooljaar-moe”. Dat hoor ik inderdaad vaker. Nog kindjes schoolmoe? Mij lijkt een weekenddag met ons op school vermoeiender dan een schooldag maar ik kan mij vergissen ๐Ÿ™‚

Tegenwoordig is Felix wel niet meer zo enthousiast over school ’s morgens. Wanneer hij tijdens onze ochtendlijke knuffelsessie vraagt wat we gaan doen vandaag en het antwoord is ‘naar school gaan’ wordt er flink gezucht. Gelukkig is dat gevoel verdwenen tegen het uur dat we moeten vertrekken.

4 suggeties bij “Schoolmoeheid

  1. We merken dat Tuur hier ook wat moe begint te worden nu het einde van het schooljaar nadert. En waarschijnlijk zit het slechte slapen de afgelopen weken er hier ook wel voor iets tussen.

  2. Ik herinner me dat wel van toen mijn kinderen klein waren, de jaarlijks weerkerende verzuchting: het is tijd dat het schooljaar voorbij is. Dus ja. Bij zo’n kleuter is schoolmoeheid zeker een optie. Die hebben na een tijd gewoon nood aan spelen, zonder alle verplichtingen van de kleuterklas erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.