Partytime!

Standaard

Er zijn zo’n dingen die bij ouderschap komen kijken waar ik niet naar uitkijk. Onnozele dingen zoals wiebeltanden (Hoe vies is dat ook? Felix gaat trouwens akkoord dat dat een jakkiebah iets is en besliste dat zijn tanden gewoon blijven staan) en ik ben heel erg blij dat het potjesgebeuren achter de rug is.

Vandaag zat er nog zo’n leukerd in de boekentas. De uitnodiging voor het eerste verjaardagsfeestje. Felix had nog nooit playdates bij vriendjes van de klas. Hij ging al wel eens spelen bij zijn nichtje of zijn meter maar dit is toch anders? Voordeel is wel dat hij de plek waar het feestje doorgaat (een krijspaleis :p) al kent.

Over het budget voor een cadeau is de instagramcommunity het eens en ik weet dat the birthdaygirl een knutselkind is dus easypeasy. 10 à 15 euro en je kan ook samenleggen met andere ouders. (Maar dan moet ik dus uitvissen wie er nog naar het feestje gaat.) Het kaartje roept nog duizend vragen bij mij op. Hoe lukt het om daar voor Felix iets fijns van te maken? Geen drama bij het afscheid … En vooral ook; moeten wij dat dan deze zomer ook doen? En hou ik alvast bij in een spreadsheet door wie hij is uitgenodigd?

Veel mensen houden het qua aantal genodigden op het aantal levensjaren van het feestbeest. Dat is op zich een duidelijke regel maar wie vraag je dan wel en wie niet? Toen ik klein was mochten alle meisjes van de klas komen + mijn nichtje (of soms gewoon iedereen). Er was een stapel pannenkoeken en we werden ook in januari gewoon met z’n allen buiten gegooid. Ik herinner mij een legendarisch sneeuwfeest. Ook mijn zus zeven jaar later mocht veel volk uitnodigen en ik speelde dan met plezier animator en verzon zelf gezelschapsspelletjes maar wij zaten allebei in piepkleine graadklasjes. Felix heeft 21 klasgenoten, 3 nichtjes, 1 neefje en dan zijn er nog metekinderen en de kinderen van onze beste vrienden. Dat gaan toch een paar verschillende feestjes worden 🙂

Hoe pak jij dat aan? Of zin om je grootste ouderschapshorrors met mij te delen? Er zijn sowieso ergere dingen dan wisselende melktanden die ik aan het verdringen ben.

3 suggeties bij “Partytime!

  1. Juliette heeft 2 BFF’s, dus die werden uitgenodigd voor een feestje in de zomer. Wij doen er eigenlijk heel erg ons eigen ding mee: het is niet omdat Juliette naar een feestje van klasgenootje X mag, dat klasgenootje X dan ook terug bij ons moet komen. We laten J. kiezen, en begrenzen het uiteraard ook wel. Want vijf of zes kleuters in huis? Nee, dank je :-).
    Veel plezier voor Felix!

  2. Wij organiseerden dit jaar voor het eerst een feestje voor Tuur, want vorig jaar viel dat door corona in het water. Hij mocht zes vriendjes vragen (want zoveel jaar werd ie) en uit zichzelf noemde hij al de namen van kindjes waar hij vaak met speelt, op playdate gaat en ook voor hun verjaardag gevraagd werd. Maar als dat niet zo was geweest dan had ik daar ook niet van wakker gelegen 😉 En ja wij deden dat ook in zo een krijspaleis, want 7 koters in mijn huis, dat zag ik dan weer niet zitten 😉

  3. geen horrors….laat Felix zelf een paar kindjes kiezen en op die leeftijd zijn die nog blij genoeg om bij iemand langs te gaan en het speelgoed te ontdekken zonder geleide activiteiten (in de lagere school wijzigt dat laatste, is er al snel “wat gaan we doen?”). Als er taart is en vlagjes en er wordt happy birthday gezongen, dan is het feest.

    En ja, omdat je niet veel mensen kan/wil uitnodigen, is er ook geen lijst nodig van wie wie uitnodigt. Hoeft niet wederkerig te zijn, iedereen snapt toch dat je niet iedereen kan uitnodigen. Gaat beetje mee met de vriendjes in de klas (dus in praktijk toch wel beetje wederkerig maar niet 100%). Kinderen gaan er vrij lakoniek mee om “oh sorry dat ik je niet uitgenodigd hebt op mijn feestje hoor”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.