Nausicaa: het grootste aquarium van Europa

Standaard

Tips en tricks voor een geslaagd bezoek aan Nausicaa:

  • Profiteer van het coronagebeuren. Boek tickets voor het eerste tijdslot en geniet van de relatieve rust. Je mag blijven zo lang je wil dus ’s middags wordt het drukker. Wij rondden ons bezoek af om 13u30.
  • Er zijn 3 vaste tentoonstellingen. Nummer drie is veruit de meest indrukwekkende. Je zou die dus kunnen opsparen tot het laatste. Wij deden net het omgekeerde en bezochten de ‘laatste’ tentoonstelling eerst op het meest rustige moment. (Dat was puur toeval maar jij kan nu dus kiezen)
  • Met of zonder kind?
    • Wie elke letter tekst wil lezen, zonder … maar ik neem Felix sowieso liever mee en hij vond het echt leuk. Haaien, krokodillen, pinguïns, zelf een duikboot besturen, in een duikpak kruipen, computerspelletjes spelen, ‘gifjes’ maken op de rug van een hamerhaai … Het aquarium van 60 op 30 op 8 meter (expo nr 3) kan je langs alle mogelijke kanten bekijken. De wederhelft en ik konden blijven kijken, Felix zei na 5 verschillende hoeken ‘dat hij het nu wel gezien had die haaien en de reuzegrote rog’. Maar er is veel meer te doen en te zien dan dat ene aquarium.
    • Veel trappen en niveauverschillen maar ook prima te doen met buggy of rolstoel volgens mij. De alternatieve route stond toch telkens duidelijk aangeduid.
  • Er staat heel erg veel vis op het menu. Letterlijk het menu van de restaurants. Dat er veel vissen te zien zouden zijn in de aquaria had ik verwacht. Geen zin om meteen op te eten wat je net bewonderde (of gewoon al bijna 30 jaar vegetariër …) dan moet je blij zijn met een broodje kaas (zonder groenten) of couscous.
  • Het is warm in Nausicaa. Een dikke trui aandoen hoeft dus niet. Er zijn lockers aan de ingang waar je je jas en wintergerief kan achterlaten. De zeeleeuwenshow/uitleg is wél buiten en ook bij de pinguïns kan je een gilet verdragen.
  • Je hoeft niet door de souvenirshop om tot bij de uitgang te geraken. Ik geef het maar mee :p Dat bespaart je 20x neen zeggen.

Zin gekregen om te gaan? Boek jezelf een weekendje weg, het is de moeite.

4 suggeties bij “Nausicaa: het grootste aquarium van Europa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.