Haaien in Luik

Standaard

Felix moest vanmorgen niet lang nadenken waar hij naartoe wilde. Ik had drie mogelijke uitjes bedacht om de pedagogische studiedag mee op te vullen en hij had genoeg aan het eerste woord van optie één. Haaien!

We gingen met de trein naar Luik, ook altijd een belevenis. We (lees: Felix) waren zo blij dat we eindelijk eens op een dubbeldektrein zaten. Bovenaan natuurlijk om ver te kunnen zien.

Vanuit Liège-Guillemins, echt een mooi station, liepen we door het park de Bovery en langs het water naar het aquarium/maison de science. Twee musea voor de prijs van 1, of wanneer je zoals ik een museumpas kreeg als nieuwjaarscadeau, één euro voor Felix. Opgezette dieren, reuze modellen van bloemen, wetenschappelijke proefjes en aquaria dus. Met vissen (we found Nemo), zeepaardjes en haaien.

Denk aan het dinomuseum in Brussel maar dan veel kleiner. Het is een ouder museum maar de proefjes werden recent vernieuwd en het is echt wel tof gedaan. Niet te veel van hetzelfde, enkel jammer dat op bepaalde plekken de uitleg enkel in het Frans gegeven wordt. Fotosynthese simultaan lezen en vertalen voor Felix lukte nog net, maar er zijn dingen die ik stilletjes oversloeg.

We hebben er toch een kleine twee uur rondgelopen en dat had langer kunnen zijn als ik Felix niet met zachte dwang naar buiten geleid had. Daarna gingen we op zoek naar een Luikse wafel (the real deal vind je bij Saperlipopette), de ‘Montagne de Bueren’ (die gigantische trap) en we liepen via een ander park met speeltuin naar huis. Luik is zeker geen saaie grijze stad.

Over de dubbeldektrein naar huis waar je enkel met een eerste klasseticket boven mocht zitten gaan we zwijgen.

Welke Belgische stad heeft jou verrast? (Positief of negatief)

4 suggeties bij “Haaien in Luik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.