Meet Lodewijk

Standaard

Bij de verlenging van ons Planckendaelabonnement kregen we weer een pakketje extra voordelen. Dit jaar ook elke maand een bon van 15 euro om uit te geven in de shops en de horeca. Nog even en zo’n abonnement is gratis :p. (Jaja, ik weet dat dat is om te stimuleren vaak te komen en nog vaker meer geld uit te geven dan 15 euro).

Deze maand zal het alvast bij ons korte bezoekje van vorig weekend blijven want de komende weekends zitten we achtereenvolgens in Zweden, Noorwegen en Denemarken. En augustus verjaardagsmaand, dus kreeg Felix de eer om helemaal zelf te kiezen wat hij met de centjes zou doen.

Tien rondjes door de winkel. Kijk mama, een haai! Hoeveel kost de tijger? Hier staat een 5 en een 0. Ik probeerde Felix te overtuigen om op het einde van ons bezoek terug te komen zodat hij over zijn aankoop kon nadenken maar dat vond hij duidelijk een slecht idee.

En toen hoorde ik het “liefde op het eerste gezicht”. Felix viste een pinguïn uit de kast en liet hem niet meer los. Een 1 en een 4, dat kon hij betalen met zijn kaartje. Fier naar de kassa. En daarna fier met de pinguïn naar de pinguïns.

Het werd een ‘Lodewijk’, genoemd naar een pinguïn uit een van zijn luisterverhalen. En Lodewijk werd een paar uur later dan weer King-win de Pinguïn (andere personage uit hetzelfde verhaal) maar hij gaat nu toch al een paar dagen overal mee naartoe. “Hij mag toch mee op vakantie he? Hij mag op mijn schoot zitten.”

Moet ik (na onze vakantie) eens de ‘winkelkarchallenge’ aangaan met Felix? Hem een klein karretje geven in de Aldi en hem carte blanche geven om boodschappen te doen voor een paar dagen? Met de boodschap dat hij eraan moet denken dat het ook voor het avondeten is en dus niet enkel chips en snoep mag zijn.

3 suggeties bij “Meet Lodewijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.