Halfweg

Standaard

Onze Scandinaviëreizen startten telkens met een nachtje ferry. Vanuit Kiel of Travemünde vaar je in 1 nacht naar Oslo of Götenborg. Voor mij start de reis al op de boot, het uitzicht bij aankomst is altijd fantastisch en met wat geluk kom je uitgeslapen aan. Er is bij ons nog maar 1x iemand uit bed gevallen door de wilde zee.

Om op tijd bij de ferry te zijn maakten we al elke keer een tussenstop in Duitsland. Pré-Felix was dat een hotel in een stadje waar we zeker waren van een grote keuze aan restaurants maar ondertussen zoeken we er plekken uit die nét iets meer om het lijf hebben dan lekker eten. Het doel van de tussenstop is namelijk dat de chauffeur kan rusten en dat de kleine co-piloot goed moe is.

Dit vonden wij leuke tussenstops:

  • Bremen: we hadden meer van de stad willen zien maar na een hele dag van de ene in de andere file te sukkelen zochten we enkel nog de Bremerstadsmuzikanten en een pizza. Dit, in combi met het luisterverhaal van het geluidshuis, kan volgens mij echt een topper zijn.
  • Wildpark Lueneburger Heide – Hanstedt: Een dierenpark met Europese wilde dieren en kleine speeltuintjes. Je hebt er geen hele dag voor nodig wat handig is voor een tussenstop. Voormiddag rijden, namiddag dieren kijken en dan in bed.
  • De ferry Fehmarn – Rodby (Denemarken) is een pak korter. Hier moesten we ’s ochtends de ferry nemen dus sliepen we de avond voordien al op het Duitse (schier)eiland Fehmarn. Ik had er gerust een paar dagen kunnen blijven om te fietsen langs het water en te kijken naar de kitesurfers.
Dierenpark Lueneburger Heide in 2019

Dit keer stoppen we in Egestorf. Een mooi (denken we) stadje met vakwerkhuizen, een blotevoetenpark en een natuurlijk buitenzwembad. Met de hittegolf die eraan komt, mik ik vooral op het zwembad!

Mede-Scandinaviëfans, waar stoppen jullie onderweg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.