KMSKA

Standaard

Ik weet niet of een bezoekje aan Antwerpen en het KMSKA een briljant plan was zo de dag voor een vierdaags familiefestival. Ik ben doodop. Maar ik ben ook keihard onder de indruk! Het heeft even geduurd hun renovatie (11 jaar), maar het is wel de moeite!

Twee verdiepingen nieuwe meesters, een verdieping oude meesters en doorheen heel het museum “de 10”, een familieparcours langs 10 installaties met bijbehorend opdrachtenboekje voor kinderen vanaf 6. (Voor metekindje Marloes dus ideaal, maar een kleuter van 5 deed dat al keigoed. Je moet dan alleen de opdrachten voorlezen :p)

Het familieparcours was zo divers en leuk dat de ‘gewone’ bezoekers kwamen vragen wat we aan het doen waren. Zou ik ook doen wanneer ik kinderen ondersteboven naar een blote poep zag kijken of headbangen in een museum :p

In het begin wel stressen voor mij (en ik stress niet snel) maar ik zag die kleine vingertjes al richting Ensor gaan. (Weet iemand of de familiale verzekering … ik mag er niet aan denken!) Na een zaal of twee hadden de kinderen wel door dat ze beter wat op afstand bleven om mij geen hartverzakking te bezorgen.

Ons bezoek duurde veel langer dan gepland maar Felix had er na dik twee uur wel écht genoeg van. Het kind had eten en frisse lucht nodig 🙂 Maar niet erg, met mijn museumpas kom ik gewoon gratis nog een keertje terug. (Als je niet weet wat vragen voor Kerst …). Het was er ook behoorlijk druk en bij bepaalde kunstwerken stond er een wachtrij. (Echt waar, Walibitoestanden in het museum :p) dus sowieso genoeg redenen om terug te gaan. Wij gingen nl. niet in die wachtrij staan.

Tijd om uit te waaien in de speeltuin op de kaaien (die ook al leuker en groter was dan verwacht).

We eindigden met een rondje reuzenrad en een ijsje. Wiebelen op 50m hoogte. Dat was voor sommigen een beetje spannend maar we hadden alles samen een superfijne dag!

6 suggeties bij “KMSKA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.