Frozen

Standaard

Dit weekend was het Sintfeest van de Stad Leuven (met een slechte Sintshow die Felix toch weer geweldig vond) en veeel te veeel snoep.

Maar ook hét moment om de uitvergrote versie van Felix zijn stressreactie te zien. Uit het gamma vechten, vluchten en bevriezen kiest hij voor de laatste optie. Hij blijft letterlijk stokstijf staan, zegt niets meer en staart voor zich uit.

Niet helemaal onlogisch wanneer Sinterklaas vraagt of je braaf geweest bent. Die rare oude man is indrukwekkend.

Maar Felix heeft dit ook bij mensen die hij wel kent (maar niet zo vaak ziet). Ik probeer de situatie dan te ontmijnen door uit te leggen dat Felix het erg spannend vindt maar er zijn mensen die het gewoon onbeleefd vinden en boos op hem worden. (Toegegeven dat ik ook al wel eens mijn geduld verloor wanneer een ‘simpele’ ja of neen niet lukte.)

Groeit hij daar vanzelf wel in of kan ik hem helpen op een of andere manier?

Een suggestie over “Frozen

  1. Dat andere mensen daar boos om worden of dat onbeleefd vinden kan er bij mij niet in. Het is niet hun kind en Felix is een kind, dat hij niet reageert zoals je van een volwassene zou verwachten is normaal, toch? Euh en liever freeze dan dat hij letterlijk wegrent 😉 Ik zou me daar niet te veel zorgen over maken, en hem vooral zijn ding laten doen. Als hij doorheeft dat het veilig is, zal hij wel antwoorden/reageren ter zijner tijd. De Sint is ook gewoon keiscary 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.